Anhængertræk på mikrobiler

Drømmer du om anhængertræk på din mikrobil, kan du godt glemme alt om det – med mindre du kun skal bruge det til transportere cykler på. Ingen af de populære mikrobiler må nemlig køre med anhængertræk til trailer.

Siden 1. juli 2017 har det kun været muligt at få monteret et særligt anhængertræk på mikrobiler, der udelukkende kan bruges til at montere en cykelholder på. Inden den tid var det tilladt at montere anhængertræk på VW Up og dens to søsterbiler Skoda CitiGo og Seat Mee.

Til gengæld har det aldrig været lovligt at sætte anhængertræk til trailer på trillingebilerne Peugeot 107/8, Citroën C1 eller Toyota Aygo. De har hele tiden kun haft lov til at køre med cykelholder.

VW Up anhængertræk

Vil du have et anhængertræk til din VW Up eller anden mikrobil, er det derfor en særlig type træk, der skal monteres. Det anvender en specielt udformet krog, hvor det ikke er muligt at sætte trailer på.

Har du bakseksor på din mikrobil, skal du være opmærksom på, at du ikke kan regne med alarmen fra baksensoren, når du kører med cykler bagpå.

Hvad koster et anhængertræk til en mikrobil

Der er stor forskel på, hvad det koster at få sat anhængertræk på din mikrobil. Prisen afhænger dels af mærke og model, og dels af hvilken mekaniker du får til at udføre arbejdet. Endelig afhænger prisen også af, hvilket anhængertræk og eventuel integreret cykelholder, du vælger.