Bil larmer når jeg kører

Det er ikke usædvanligt, at en bil larmer en smule, men lydene skal helst være naturlige og genkendelige. Hvis din bil begynder at sige mærkelige lyde, kan det være mange ting. Det er derfor vigtigt, at man er i stand til at diagnosticere problemet ud fra lyden og den handling, man foretager på bilen samtidig. Larmer bilen ved acceleration? Siger den underlige lyde i tomgang? Larmer bilen, når der trykkes på speederen?

Som udgangspunkt bør du i alle tilfælde få det undersøgt af en fagmand, men vi vil i denne artikel komme med bud på, hvad der kan være i vejen med din bil, hvis den larmer.

Bil larmer, når jeg kører – hvilke lyde skal jeg lytte efter?

Generelt skal du bide mærke i, om bilen siger lyde, som den ikke plejer at sige. Hvis noget ikke lyder som normalt, så er det typisk, fordi der er noget, som ikke helt fungerer, som det skal. Vi kommer her med de mest gængse problemer.

Bil larmer ved acceleration

Bilen ved altid larme lidt ekstra under acceleration, fordi motoren sættes på hårdt arbejde for at komme op i tempo. Acceleration defineres som, når du forsøger at sætte bilen op i fart. Hvis du altså holder speederen inde for at holde et fast tempo på eksempelvis motorvej, defineres det ikke som acceleration. Så er problemerne relateret til noget andet.

Et af problemerne kan være en defekt udstødning, som kan give en meget høj brølende støj. Det kan også være lejerne i gearkassen, hvis din bil larmer ved acceleration. Her vil lyden være en mere skraldende eller hylende lyd.

Min bil larmer, når jeg kører over bump

Det skal helst ikke larme, når man kører over bump, fordi det typisk betyder, der er noget galt med affjedringen i bilen. Det er dine støddæmpere, som hjælper til, at vejen ikke rammer op i bilen, og det er ikke alene enormt usundt for bilens undervogn, fordi man kan beskadige dele herunder, men det betyder også, at man mister kontrol, fordi dækkene mister vejgrebet.

Det behøves dog ikke kun larme, når du kører over bump, fordi bilen rammer vejen. Det kan også være nogle løse dele, som på grund af vibrationerne fra bumpet rasler. Hvis du hører raslelyde, vil det typisk være komponenter, der ikke sidder ordentligt fast, og hvis du hører slibelyde, vil det typisk være et problem med affjedringen og støddæmperne, som ikke kan forhindre vejen i at ramme bilen ved bump.

Bilen larmer, når jeg trykker på speederen

Som sagt kan der være et utal af problemer med bilen, hvis den siger mislyde, og vi kan ikke give dig alle svar i denne artikel. Men hvis din bil larmer, når du trykker på speederen, er der også typisk noget galt. Ofte drejer det sig om en motorskade. Hvis din bil siger en underlig boblende lyd under opvarmning, hvorefter den bliver mere diskant, når du trykker på speederen, kan det betyde, at knastaksel og samlinger er for slidte.

Hvad koster det, hvis min bil larmer, når jeg kører?

Det er umuligt at give et bud på, fordi lyde kan betyde mange forskellige ting på forskellige bilmodeller. Det afhænger helt og holdent af kilden til problemet. Små lyde kan betyde dyre regninger, men samtidig kan store mislyde også betyde små regninger.

Vi anbefaler dog, at du i alle tilfælde får diagnosticeret dit problem korrekt, hvorefter du henvender dig til forskellige autoværksteder for at få en pris på din reparation. Tjek også op på, om du er dækket af forsikringen, da der kan være mange penge at spare for dig. Jo dyrere din bil er, jo dyrere er reservedele også som udgangspunkt.