Bilreparationer

Der er stor forskel på pris på bilreparation fra værksted til værksted. Men hvordan finder du den billigste bilreparation? Og hvordan sikrer du dig, at du stadig får en god kvalitet? Bliv klogere her.

Reparationer på bilen kan lynhurtigt løbe op i mange tusind kroner. Men der er stor forskel på både pris og kvalitet. Derfor kan det godt betale sig at undersøge, hvor du får den bedste bilreparation, inden du sætter mekanikeren i gang.

Få flere tilbud på bilreparationer

Sørg for at indhente minimum 3 skriftlige tilbud fra forskellige værksteder. Ved at få 3 tilbud sikrer du dig mod, kun at få indhentet tilbud fra de to dyreste mekanikere i området. Samtidig gør de skriftlige tilbud det meget lettere for dig at sammenligne, hvad der rent faktisk er inkluderet i prisen.

Derudover er det altid en god idé at få et tilbud på reparationen, inden mekanikeren går i gang med at reparere din bil. Har du ikke aftalt en pris med værkstedet, må du betale den pris, værkstedet forlanger, medmindre du kan bevise, at beløbet er urimeligt i forhold til, hvad arbejdet normalt vil koste. Hvis du er usikker på, hvad der er galt med din bil, kan det være en god idé at få bilen til et serviceeftersyn.

Sørg også for at undersøge, om værkstedet giver garanti for bilreparationen, og om de bruger reservedele, hvor kvaliteten svarer til originale reservedele. Det kan nemlig have stor betydning for garantien på din bil, hvis den er af nyere dato.

Bilreparation på garanti eller ej

bilreparation

Reparationer er uundgåelige på bilen, og de fleste bilejere har oplevet ubehagelige overraskelser. For nyere biler dækker bilens garanti, hvis der er tale om fejl, der ikke burde være sket. Det kan være fejl på bilen, der er opstået på grund af produktionsfejl eller lignende.

De hyppigste fejl der opstår på biler, er dog på sliddele. Og her er det dig selv, der må punge ud, når de skal skiftes. Men hvad er de hyppigste bilreparationer, der laves? Altså dem du med størst sandsynlighed kan komme ud for.

De hyppigste bilreparationer

Det britiske forsikringsselskab Warranty Direct har undersøgt, hvilke bilreparationer der er de mest udbredte for 3-7 år gamle biler.

Deres undersøgelser viser, at de oftest forekommende reparationer er på de dele, der bevæger sig meget og er under stor belastning. Det drejer sig eksempelvis om udskiftning af bærearme og kugleled ved styretøjet, reparation af defekt turbo og udskiftning af vandpumpen.

Herunder finder du den fulde top 10-liste over de oftest forekommende bilreparationer:

  1. Bærearme
  2. Kugleled
  3. Tandstang
  4. Turbo
  5. Vandpumpe
  6. Hjulophæng
  7. Brændstofpumpe
  8. Svinghjul
  9. Indsprøjtning
  10. Automatisk gearkasse

Priser på bilreparationer

Der er stor forskel på priserne på de forskellige bilreparationer herover. Udskiftningen af defekte bærearme kan ofte gøres for et beløb, der ligger i omegnen af 2.000 kr., mens reparation af en automatisk gearkasse nemt kan løbe et godt stykke op over 10.000 kr.

Så selvom reparationer på bilen aldrig kommer belejligt, kommer nogle mindre belejligt end andre. Men sørg for at undersøge og sammenlign priser på reparation af bilen, inden du sender den på værksted. På den måde kan du spare mange penge på din næste værkstedsregning.

Find bilreparationen du vil vide mere om: