Bremsekaliber udskiftning

Skal din bils bremsekaliber repareres eller udskiftes, er det ikke en opgave, du bør kaste dig ud i selv. Derimod er det en opgave, der skal overlades til et professionelt autoværksted.

Her skal du dog være opmærksom på, at ikke alle værksteder har samme pris for dette arbejde. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot vælger et vilkårligt autoværksted, men at du derimod sørger for at indhente tilbud fra flere værksteder.

Hvad er en bremsekaliber?

En bremsekaliber er en hydraulisk aktuator, der er monteret på hjulophænget. Den kan bedst beskrives som en form for klemme, der sidder rundt om hjulets bremseskive, og på indersiden af kaliberen er bremseklodserne sat på.

En sådan kaliber fungerer ved, at når man træder på bremsen, bliver der via slanger ført bremsevæske ind i kaliberen, som skaber et hydraulisk tryk. Dette tryk bruges til at presse et stempel i gang i kaliberen, som får bremseklodserne til at skubbe på bremseskiven fra hver side. Det får i sidste ende hjulet til at sænke farten og stoppe helt.

For at sikre, at den kan presse på bremseskiven fra hver side, sidder der desuden et sæt glidebøsninger ved siden af stemplet. De har til formål at sikre, at bremseklodserne bevarer presset på hver side af skiven.

Min bremsekaliber sidder fast – hvad gør jeg?

Der kan opstå op til flere problemer med en bremsekaliber. Et af de mest almene problemer er, at din bremsekaliber kan sætte sig fast. Oftest er de to glidelejer, der har sat sig fast. Det vil sige, at når du slipper trykket for bremse, så bliver klodserne ved med at trykke en smule om skiven, fordi de ikke bliver ført tilbage, som de skal.

Det er et problem af flere årsager. Først og fremmest vil det medføre, at den ene bremseklods slides langt hurtigere ned end den anden. For andet vil det også nogle gange give en skæv manøvren, når du bremser. Det er, hvad der sker, når din bremsekaliber hænger.

Hvad koster udskiftning af bremsekaliber?

Hvis der er behov for at udskifte en bremsekaliber på din bil, er det selvfølgelig ikke gratis. Derfor er du sandsynligvis også interesseret i at vide, hvad det vil koste at få udskiftet en sådan bremsekaliber.

Det er dog svært at give et konkret svar på dette, da der er stor forskel på, hvad det koster at få udskiftet en eller flere bremsekalibre. Som følge af dette, er det også vigtigt, at du sørger for at få flere tilbud på din opgave, for at finde ud af, hvad det vil koste dig.

Der er nemlig forskel på, hvad det koster, alt afhængigt af din bils mærke og model. Ligeledes er der også stor forskel på, hvordan værkstederne vælger at tage sig betalt for en sådan opgave.

Det er dog slet ikke sikkert, at der faktisk er behov for at udskifte den bremsekaliber, der volder problemer. I nogle tilfælde kan man nemlig nøjes med at få den renoveret. Derfor er det naturligvis også værd at undersøge først, da det er en billigere løsning.

Hvad koster en bremsekaliber renovering?

Først og fremmest skal det understreges, at en reparation af bremsekaliberen foregår parvist. Det vil sige, at de vil blive udskiftet eller renoveret på enten forhjul eller baghjul. I nogle tilfælde vælger man dog også blot at udskifte eller renovere dem på alle fire dæk.

Det tager cirka halvanden time for en mekaniker at rense en bremsekaliber, hvorfor du skal forvente, at du vil stå med en regning, der lyder på mellem 1.100 kroner og 1.300 kroner for arbejdstiden. Ofte skal du dog også have udluftet bremsesystemet.

Det er meget sjældent, at man beslutter sig for at udskifte hele bremsekaliberen. Det er kun i tilfælde af, at den er meget nedslidt og rustet, at man beslutter sig for at udskifte en hel bremsekaliber.

I stedet vælger man at smøre bremsekaliberen, om end det ikke er selve bremsekaliberen, men derimod det system, som glidebøsningerne løber i. Det vil nemlig medføre, at de bliver fleksible og det vil få klodserne til at presse rigtigt på skiven igen.

Udskiftning og renovering af bremsekalibre bør udføres af professionelle

Som det også gør sig gældende for en lang række andre opgaver på folks biler, er der mange, der gør sig tanker om, hvorvidt det er en opgave, de selv kan kaste sig ud. Uanset om det er udskiftning eller renovering, er det vigtigt, at du ikke giver dig i kast med at udføre det på egen hånd.

I stedet skal du sørge for at lade en mekaniker om at stå på arbejdet, da du derved er sikret, at du får udført et godt stykke arbejde. Det vil også sige, at du kan vide dig sikker på, at det er værd at bruge penge på at få en mekaniker til at udføre det arbejde, der er behov for at få udført.

Til trods for, at det ikke er gratis at få en mekaniker til at udføre arbejdet for dig, er det ikke noget, du skal tøve med at gøre.