Dækopbevaring

Det er ikke alle, der har nemt ved at finde plads til at opbevare deres bildæk. Opbevaring af dæk kræver en del plads, og derfor kan det være svært. Desuden bør det også pointeres, at dækopbevaring også kan spare på ryggen, da du ikke skal slæbe rundt på din dæk.

Mange fravælger dog opbevaring af dæk, da de tror, at det er besværligt og dyrt. Faktisk er det dog ingen af delene. Du er endda garanteret at få en korrekt opbevaring af dæk, hvis du vælger at opbevare dem på et dækhotel. Det er en fordel, da det giver dine dæk en længere levetid.

Der er mange, der bøvler med både opbevaring og skift af dæk. Det sker oftest i forbindelse med skift fra vinterdæk til sommerdæk eller omvendt. Er du selv træt af at bøvle med det, skal du blot finde et dækhotel, der tilbyder billig opbevaring og skift af dæk – og dem er der heldigvis mange af.

Hvad koster opbevaring af dæk?

Hvis du har i sinde at få dine dæk opbevaret et sted, vil du sikkert gerne vide, hvad det koster. Det er dog ikke let at give et svar på, hvad en opbevaring af dæk pris lyder på. Det er selvfølgelig vigtigt, at det understreges, at der er forskel på de mange steder, hvor du kan få dine dæk opbevaret.

I og med, at der er forskel på stederne, er der også forskel på priserne. Desuden er det ikke sikkert, at prisen er ens landet over. Opbevaring af dæk Birkerød befinder sig derfor ikke nødvendigvis på samme prisniveau som opbevaring af dæk i Haderslev eller Silkeborg.

Da der er stor forskel på, hvad det koster at få opbevaret dine dæk, er det også svært at give et konkret svar på, hvad det vil koste. Hvis du gerne vil have opbevaring af dæk med fælge, er det ofte noget, der skal betales en merpris for. Det samme, hvis dine dæk skal være opbevaret i poser til opbevaring af dæk.

Priserne strækker sig dog fra 399 kr. til mere end 1.000 kr. Den store prisforskel vidner om, at det er særdeles vigtigt, at man tager sig tid til at få flere tilbud. Hvis du gør det, kan der nemlig være rigtig mange penge at spare. Derfor er det også vigtigt, at du bruger tid på dette – og at du sammenligner dine tilbud.

Flere tilbud kan give en lavere pris

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke alle steder, at prisen er den samme. Derfor er det også vigtigt, at du får flere tilbud på din opgave. Hvis du får flere tilbud, så har du nemlig mulighed for at lave en grundig sammenligning af de tilbud, som du har modtaget, med henblik på at finde frem til det bedste.

Det er op til dig selv, hvor mange tilbud du skal have. Der er ikke en fast regel for, hvor mange tilbud, der er det rette antal. Derfor er det op til dig selv at vurdere, om du helst vil have tre tilbud eller syv tilbud. Hvis du vil være sikker på, at du ender med en god pris på dækopbevaring, er det dog bedre med mange end få tilbud.

I og med, at det gennemsnitligt koster dig 2 kr. pr. dag at få dine dæk opbevaret, bør der ikke herske nogen tvivl om, at det er pengene værd. Derfor skal du selvfølgelig heller ikke tøve med at gøre det. Hvis du år efter år skal afskrive dine dæk, fordi de er opbevaret forket, er det i hvert fald betydeligt dyrere.

Det er vigtigt, at du passer godt på dine dæk

Du skal altid huske på, at din bils dæk er det eneste, der har kontakt mellem din bil og vejen. Derfor kan det ende med at have store konsekvenser for dig, hvis ikke du passer ordentligt på dem. Af denne grund skal du ikke tøve med at finde professionel opbevaring af dem.

Eksempelvis er opbevaring af dæk udendørs ikke en god idé. Det samme er opbevaring i en carport eller i en fugtig kælder. Hvert år er der rigtig mange danske bilejere, der er nødt til at kassere deres dæk, fordi de ikke har passet godt nok på dem. Denne situation skal du selvfølgelig selv undgå at stå i.

Heldigvis er det ikke svært at undgå denne situation. Det eneste, der er kræver er, at du får dem opbevaret på et professionelt dækhotel. Her kan du nemlig være sikker på, at de bliver opbevaret på korrekt vis, så du ikke har noget at bekymre dig for.

Dæk er teknologiske vidundere

Før i tiden var dæk blot noget gummi, der er trukket rundt om en fælg. Sådan er det dog slet ikke længere. I dag er det faktisk en meget højteknologisk ting, der ikke blot har et indhold af gummi. Det er også blevet nøje kalibreret, og har et indhold af en række kemikalier, der er med til at sikre både holdbarhed og styrke.

Det er dog også dette, der gør, at det er vigtigt, at du får beskyttet dine dæk, hvis de skal ligge i lang tid – og det skal de, hvis de skal opbevares over vinteren eller sommeren. Når du skal opbevare dem, så er der mange ting at tage højde for, hvorfor du ikke blot kan placere dem på et stativ til opbevaring af dæk.

Nogle af de ting, der er vigtige at holde øje med er, at der ikke må være for meget luft i dækkene. De må ikke være udsat for direkte sollys, og de skal helst også være helt tørre. Dertil er det også vigtigt, at du sikre, at de ikke bliver udsat for hverken fugt, oliedampe, benzindampe eller ozon.

Desuden må de heller ikke have småskader, punkteringer, huller eller revner. Årsagen til dette er, at de kan udvide sig og derfor også resultere i større skader. Alt dette skal du dog ikke tænke over, hvis du blot finder et dækhotel, der kan stå for at opbevare dine dæk på korrekt og professionel vis.