Fælg renovering

Ingen gider at kigge på beskidte, ridsede og buede fælge, men vidste du, at de også bærer en særdeles vigtig praktisk funktion? De skal nemlig kunne klare trykket fra bilens vægt og kørsel, og på sigt vil man på et eller andet tidspunkt skulle skifte dem ud. Der kan dog dukke mange skader op løbende, som gør, at man skal have foretaget fælg renovering, og vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvad du kan gøre ved det.

Du bør som udgangspunkt altid kontakte din lokale mekaniker for at få et tilbud på renovering af fælge. Jo flere du kan få et tilbud fra, jo flere penge kan du ofte spare, da priserne kan variere meget. Nogle steder vil sikkert også foreslå at skifte fælgene helt, og det kan godt blive en del dyrere så.

Hvad koster fælg renovering?

Det behøves ikke være så dyrt igen at få sine dæk renoveret. Det kan selvfølgelig variere alt efter type af problem, hvilken bil du står med, og hvor mange tommer dine fælge er. Der er flere typer af renoveringer, som kan være nødvendige på din bil:

  • Polering
  • Sprøjtelakering
  • Opretning af skæve og bøjede fælge
  • Afdrejning af overflade

For dæk mellem 16 og 19 tommer kan du som udgangspunkt regne med en vejledende pris på 1.500 til 2.000 kroner for ét dæk. Hvis du skal have foretaget fælg renovering på alle dæk, så du kan være sikker på, at de alle ser helt ens ud, så skal du cirka gange prisen med tre, da der ofte kommer noget mængderabat med, når man skal have udført mere arbejde.

Hvis du har 20 tommer dæk eller mere, så skal du regne med, at der cirka skal lægges 500 kroner mere per dæk. Det er dog penge godt givet ud, da det næppe er noget, som du selv har lyst til at rode med, medmindre du selv er mekaniker og gerne vil have det bedste slutresultat muligt.

Hvordan forebygger man ødelagte følge?

Du skal først og fremmest være sikker på, at dine fælge er skabt til det tryk, som din bil leverer. Hvis dine fælge ikke er stærke nok til at modstå trykket fra bilen, så bliver de hurtigt bøjede og ødelagte. Det er vigtigt, at du vælger TÜV-godkendte fælge, fordi det er din garanti for, at de faktisk passer bilen.

Derudover skal de selvfølgelig være monteret korrekt. Boltene skal sidde ordentligt i, så fælgene ikke kan give sig. Sidst men ikke mindst så handler det mest om, hvordan du kører. Der kan kun komme ridser i dine fælge, hvis du kører for tæt op ad kantsten og andre elementer, som kan slide på dine fælge. Hvis du derfor døjer med meget ridser, bør du overveje, hvordan du parkerer, da det kan have indflydelse på, om du skal have din bil til fælg renovering.

God kørsel sikrer også fælgene optimal levetid. Hvis uheldet er ude, og du skal til mekanikeren for at få foretaget renovering af fælge, så bør du samtidig også konsultere mekanikeren for at høre, hvordan du bedst passer på dine fælge.