Gearkasse pris

Er din gearkasse defekt, skal den enten skiftes eller repareres. Det er svært at vide på forhånd, om det er tilstrækkeligt at reparere den, eller om det er nødvendigt at udskifte den.

Derfor er det også svært at vide, hvad det vil koste at få styr på gearkassen i din bil. Ikke desto mindre er det en opgave, du ikke kan lade vente. Gearkassen er en essentiel del af bilen, og des længere tid du udsætter det, jo værre bliver det blot.

Da det sjældent er billigt at få udført en udskiftning eller renovering af gearkasse, er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge blandt de mange muligheder. Der findes nemlig rigtig mange værksteder, der kan hjælpe med opgaven – og de har bestemt ikke alle samme priser.

Pris: Hvad koster reparation eller udskiftning af en gearkasse?

Det er selvfølgelig ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det koster at få repareret eller udskiftet en gearkasse. Det skyldes, at der er mange variabler, der har indflydelse på prisen, hvilket medfører, at der ikke findes en fast pris på det.

Først og fremmest er der forskel på, om der er tale om en mindre reparation af gearkassen, eller der er behov for en komplet udskiftning. Hertil er der også forskel på, hvilket mærke og hvilken model, der er tale om, da det også har indflydelse på prisen.

For nogle bilmærker befinder prisen for en ny gearkasse sig i et prisleje, der hedder 4-5.000 kr. For andre bilmærker skal man en del længere op, da prisen sagtens kan ende med at lyde på mere end 15.000 kr. Derfor har bilmærket bestemt stor indflydelse på prisen.

Slutteligt har værkstederne naturligvis også friheden til at fastsætte deres egne priser. I og med, at det gør sig gældende, er der også forskel på, hvor godt de tager sig betalt. Netop derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at indhente en række forskellige tilbud.

Dog bør det også nævnes, at det ikke er alle værksteder, der giver en fast pris. Nogle steder vil du opleve, at de giver dig en timepris, da de ikke ved, hvor lang tid arbejdet vil tage. Du kan forvente, at timeprisen for en professionel mekaniker lyder på mellem 400 kr. og 1.200 kr.

I denne sammenhæng bør det selvfølgelig pointeres, at du bør forsøge at finde et værksted, der kan give dig en fast pris på arbejdet. Dermed er du bekendt med alle omkostningerne på forhånd, og ender ikke med at blive overrasket, når det er tid til at afregne.

Hvad er symptomerne på en defekt gearkasse?

Der er op til flere forskellige defekt gearkasse symptomer, du selv kan holde øje med. Det siger naturligvis sig selv, at det er vigtigt, at du holder øje med disse symptomer, hvis du mistænker, at der er problemer med din gearkasse.

Oplever du en eller flere af nedenstående symptomer, er det vigtigt, at du handler hurtigt. Gør du det, er der nemlig en chance for, at du kan nå at reparere skaden eller skaderne. Hvis du blot fortsætter med at køre med en defekt gearkasse, kan det forværre skaden eller skaderne.

Som angivet herover, er der flere symptomer på en defekt gearkasse, men nedenstående er dog de mest almindelige symptomer:

  • Der er mislyse fra gearkassen
  • Det er hårdt at sætte bilen i gear
  • Gearkassen mister olie
  • Motorlampen lyster i instrumentbrættet
  • Gearkassen lugter brændt
  • Bilen hopper ud af gear, når du kører i den

Du må ikke ignorere problemer med gearkassen

Det er meget vigtigt, at du ikke ignorerer problemer med din gearkasse. Hvis du blot lader stå til, og ikke får gjort noget ved det, kan det nemlig ende med at blive en meget dyr affære for dig.

Hvis du begynder at høre lyde fra gearkassen, og du blot ignorerer dem, fordi du håber på, at det går over af sig selv, ender du sandsynligvis med at fortryde beslutningen. Det kan nemlig ende med at forøge din værkstedsregning betydeligt.

Der kan være flere årsager til, at der opstår mærkelige lyde, når det kommer til gearkassen. Er der tale om en bil med en manuel gearkasse, kan det være gearskiftet, der giver disse lyde. Hvis du har en bil med automatgear, kan det fx være som følge af, at din bil kører med for høje omdrejninger.

Som der også er givet udtryk for med listen over symptomer herover, er det dog ikke kun ved lyde, at du skal handle på det. Det kan i lige så høj grad være som følge af, at det er blevet svært at skifte gear. Skal du bruge flere og flere kræfter på at skifte gear, bør du rulle ind forbi et værksted hurtigst muligt.

Hvis du er hurtig til at få gjort noget ved problemer, er der større chance for, at du kan nøjes med en mindre reparation. Lader du blot problemerne stå til, kan det ende med enten en komplet renovering eller udskiftning af bilens gearkasse – og det er bestemt ikke billigt.