Det er nemt at tage offentlig transport, men det er dyrt i længden og passer aldrig helt belejligt med, hvornår man skal afsted. Og så kører toget eller bussen rundt til alle mulige byer, som man aldrig har hørt om, samtidig med at man ofte skal skifte et sted.
Men hvis du har kørekort, kan du med fordel kigge på en bil for at slippe for alt besværet. Men det kan være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge.
Økonomi, udseende eller brændstof
Først og fremmest skal du overveje, hvad du skal bruge bilen til. Hvis du arbejder langt væk, skal du selvfølgelig have en bil, der kan køre langt på literen. En dieselbil er billig at køre i og at have, men man ødelægger motoren hurtigere ved at køre på små, korte ture. Så hvis du bor inde i byen, og bare kører i 20 minutter hen til dit arbejde, kan en benzinbil bedre betale sig.
Ydermere skal du overveje størrelsen på bilen. En stor bil kan måske trække meget og køre langt, men den er til gengæld også rigtig dyr i vægtafgift, hvilket skal betales ca. hver halve år. En lille bil er dermed billigere og er nemmere at parkere med i de store byer. Hvis du til gengæld skal have hele familien med, nytter det selvfølgelig ikke noget med en lille bil. Og hvis du er typen, der køber stort ind, er en større bil selvfølgelig også et must-have.
Vil du vide mere om, hvad der rører sig indenfor mode med eksempelvis biler? Så klik ind på Madskristensen.dk og læs meget mere om dette. De har også fokus på økonomi indenfor dette.
Ny eller brugt bil?
Det kan være du ikke har det store at gøre godt med, når du skal ud at erhverve dig en bil. Heldigvis sælger mange deres biler brugt, og hvis du har en krejler i næsen, kan det blive en rigtig god handel.
Hvis du er miljøforkæmper, kan man argumentere for at det er sundere for miljøet at købe en brugt bil. Men en nyere bil er god for miljøet, da den ofte kører længere.
Først skal du selvfølgelig kigge på bilens stand. Er den fyldt med rust, og hvor mange buler har den? Nogle gange kan man gå på kompromis med nogle ting, fordi bilen er billig, og det måske kan betale sig at få det repareret.
Derudover skal du se, hvor langt den har kørt. Det slider selvfølgelig på en bil at køre i den, så hvis den har kørt langt, kan den ikke holde helt så længe, som en der ikke har.
En anden vigtig ting er, hvornår den sidst har været til syn. En bil skal som udgangspunkt synes hvert andet år, og går kun igennem, hvis der ikke er noget, der skal ordnes, eller fejlene er ubetydelige. Man kan ofte købe billige brugte biler, der har fejlet synet, men som kan sættes i stand.
Så overvej om din bil skal være ny eller brugt. Det kan ofte betale sig.
Leave a Comment