Annonce

Hvad er lakforsegling, og hvorfor er det nødvendigt?

Annonce

Ja, hvad er lakforsegling egentlig for noget? Kan man selv lakforsegle sin bil, og er det kun biler af ældre dato, der har brug for lakforsegling? Få her overblikket over hvad lakforsegling er, og hvorfor din bil kan have brug for det. Få også et par fif om selve udførelsen. Du vil helt sikkert blive glad for resultatet og samtidig have en bil der undgår rust og oxidering.

Hvorfor du bør lakforsegle din bil

Når man vælger at lakforsegle sin bil, er det for at beskytte lakken mod snavs, flyverust og småridser. Lakforseglingen lægges ned i de små ridser og fordybninger, der automatisk kommer ved bilvask og polering. Det vil sige at lakforsegling lukker ridser og fordybninger, så snavs ikke kommer ned og kan være grobund for rust og oxidering. Man kan på den måde sørge for at lakken er forseglet fuldstændigt, når bilen har fået en omgang lakforsegling. Det giver et flot look, samtidig med at det forlænger bilens levetid.

Trin til den perfekte lakforsegling

Her kommer et par tips til den perfekte lakforsegling. Den begynder nemlig allerede inden selve forseglingen. Allerførst bør du vaske bilen grundigt, og fjerne alt snavs. Bilvask kan både udføres med haveslange, altså manuelt. Eller du kan benytte en højtryksrenser. Du opnår det bedste resultat med manuel udførelse. Når bilen er vasket grundigt og tørret helt, er du nået til at skulle affedte bilen. Dette er også et vigtigt trin, da affedteren opløser alt gammelt voks og forsegler. Efter affedtningen er du nået til at polere bilen. Dette trin er dog kun nødvendigt ved ældre biler. Du kan springe det over hvis du har en ny bil. Nu er du klar til selve lakforseglingen.

Selve lakforseglingen

Her er det super vigtigt at bruge den helt rigtige lakforsegling til netop din bil. Samtidig er det vigtigt at gøre det på den rigtige måde. Man kan enten vælge at gøre det med polermaskine eller med håndkraft. Det er klart den bedste måde at bruge håndkraft. Du skal bruge den helt rigtige svamp eller applikator af for eksempel microfiber. At påføre lakforsegleren med håndkraft er klart at foretrække. På den måde kan du nemlig meget nemmere styre processen og derfor også få det bedste resultat. Brug et tyndt lag forsegler for det bedste resultat, og påfør i lige træk hen over bilen. Lakforseglingen skal tørre, og tørretiden afhænger af vejret og hvor meget du har påført. Den er tør, når du kan køre en finger stille henover uden at få fedtet finger. Nu skal lakforsegleren tørres af med en tør microfiberklud. Når det overskydende lak er tørret afskal den have lov at hærde, for at få sin fulde beskyttelsesevne. Hvis du har svært ved at bedømme hærdetiden, er en tommelfingerregel ca. 12 timer. Hærdningen er ekstrem vigtig, da det giver holdbarhed og styrke. Når lakforsegleren er hærdet op, kan du afslutningsvis give din bil en gang voks. Det beskytter lakken mod UV-stråler og vand. Voksen får også resultatet til at vare længere.

About the author

Jacob

Leave a Comment