Hvad koster omsyn?

omsyn pris

Et omsyn kan komme på tale, hvis din bil kan synes, efter du har fået udbedret de fejl og mangler, som blev fundet ved synet. Omsyn kan foretages både på særlige omsynsværksteder og hos de almindelige synshaller. Men hvor finder du det billigste omsyn? Det får du svar på i denne artikel!

Bliver der fundet fejl ved bilens syn, der skal udbedres, før bilen kan godkendes, skal du stille til omsyn med bilen, når fejlene er blevet udbedret.

Omsynet behøver ikke blive foretaget ved den samme synshal, som du havde bilen til syn hos. Fejl og mangler registreres centralt i Trafikstyrelsens database over alle indregistrerede biler.

Derfor kan omsynet foregår både hos en hvilken som helst synshal eller hos et såkaldt omsynsværksted eller en anden omsynsvirksomhed, der er godkendt af Trafikstyrelsen. De ligger over hele landet, oftest hos et lokalt værksted eller en automobilforhandler. Derfor behøver du sjældent at køre særlig langt, når bilen skal omsynes.

Kun fejlene skal omsynes

Det er kun de fejl, der er konstateret ved synet, der skal kontrolleres ved omsynet. Bilen skal altså ikke gennemgå et helt nyt syn.

Selve omsynet foregår ved, at du kører hen til det værksted eller den synshal, hvor omsynet skal foregå. Her slår de bilen op i Trafikstyrelsens database og kontrollerer så, at de fundne fejl og mangler er blevet udbedret tilfredsstillende.

Er det tilfældet, bliver bilen godkendt og skal så først stille til syn igen om to år omkring det tidspunkt på året, hvor den først blev indregistreret.

Læs mere om omsyn priser her