Uncategorized

Hvor lang tid har jeg til at omsyne min bil?

omsyn-tid
Written by soeren

Det er vigtigt, at du er klar over, at du ikke har evig tid til at få omsynet din bil. Hvis din bil ikke er gået gennem det første syn, skal du have den til omsyn. Det har du max 33 dage til, efter du har været til det første bilsyn.

Hvis du overskrider denne frist, så skal du igennem endnu et periodisk eftersyn. Det vil ikke blot tage længere tid, men vil også være dyrere. Derfor er det vigtigt, at du ikke overskrider denne tidsfrist på 33 dage.

Ofte tager det ikke specielt lang tid for en synsførende at finde ud af, hvad der skal laves på din bil. Derfor er det også noget, du hurtigt kan få besked om, så du kan få bestilt tid til at få udbedret disse ting.

Desuden bør det gøres klart, at en pris på omsyn er lavere, ende en pris på et periodisk syn. Derfor er det en god idé, at du overholder førnævnte tidsfrist, så du kan nøjes med at betale den lave omsyn af bil pris.

Er der tale om særligt alvorlige fejl?

Det er også værd at nævne, at hvis der ved det første syn angives fejl, der er meget alvorlige, kan der af den respektive bilinspektør udstedes et køreforbud, hvorefter bilen skal hentes fra synshallen på et fejeblad.

Ydermere bør du også være klar over, at hvis du ikke har omsynet din bil yderligere fire uger efter den første frist (altså 66 dage efter første syn), vil politiet blive underrettet, så de kan inddrage dine nummerplader.

Hvor mange gange kan min bil komme til omsyn?

Hvis du først har fået din bil kasseret ved et periodisk syn, skal du udbedre de skader og mangler, der af den synsførende er blevet fremhævet. Dette skal du gøre, før du igen kan bestille en tid til et nyt syn.

Det er dog ikke endnu et periodisk syn, der er tale om. Her er der tale om et omsyn. Det er en fordel dig, at der er noget, der hedder dette, da en omsyn pris ikke er nær så høj som prisen for et periodisk syn.

I denne forbindelse skal det nævnes, at du ikke blot kan blive ved med at omsyne din bil. På et tidspunkt bliver din bil ganske enkelt erklæret for farlig til vejene, hvorefter den skal afmeldes.

Hvis din bil afvises ved omsyn, har du et sidste forsøg til at udbedre skader og mangler. Husk at du betaler for hvert omsyn. Derfor er det bestemt i din interesse at få udbedret skaderne første gang – også selvom en pris omsyn ikke er i den høje ende.

Brug synsrapporten til at udbedre fejl forud for omsyn

Hvis du har en bil, der er dumpet til den første synstest, så har du fået en synsrapport med. Den er god at have med, når du skal aflevere bilen på et værksted, for at få udbedret diverse fejl og mangler.

I denne rapport står der nemlig angivet præcis, hvilke reparationer, der skal være udført, hvis din bil skal gå gennem det næste syn. Derfor vil du heller ikke være i tvivl om, hvad du skal have styr på til dit omsyn.

Det gør det faktisk ganske let at sikre, at din bil kan gå gennem sit omsyn. Det eneste, du skal gøre, er at finde et autoværksted, der kan ordne de fejl og mangler, der står angivet i den synsrapport, som du har fået med.

Det er med til at sikre, at din bil kan gå gennem det næste syn, når først din mekaniker har ordnet de ting, der er nødvendige. Synsrapporten er simpelt opstillet, hvorfor det er en rapport, som de fleste kan læse.

About the author

soeren

Leave a Comment