Indvendig rengøring af bil

indvendig rengøring af bil

Når vinteren er ovre, og din bil er godt snavset ind i alverdens salt og skidt, så giver du den en ordentlig overhaling i vaskehallen eller med håndkraft – hele bilens ydre får en omgang.

Hvad med det indre? Indvendig rengøring af bilen er mindst lige så vigtig som den ydre, om ikke så for din egen og dine passagerers komfort.

I denne guide får du en række trin med inspiration, som du kan følge, næste gang du er i gør-det-selv humør og ønsker at give din bil en indvendig rengøring.

Støvsugning

Allerførst bør du lægge ud med en grundig omgang støvsugning. Det er en god idé at få fjernet støv, nullermænd, madrester og lignende, før du begynder at vaske og pudse.

Læg evt. ud med at støvsuge måtterne først, hvorefter du tager disse ud og banker dem yderligere. Støvsug derefter resten af bilens gulv – og sørg for at rykke sæderne frem og tilbage, da der kan samle sig meget skidt og støv derunder.

Hvis du har en speciel støvsuger til biler eller blot et aflangt og smallere mundstykke til din almindelige støvsuger, så sørg for at bruge dette til din rengøring – på den måde kan du lettere komme til at opfange støv og snavs mellem sæder, i kopholdere osv.

Oplever du, at det er besværligt at holde bilen ren, kan det være en god idé at have en lille trådløs støvsuger liggende i handskerummet eller i dørsiden. En af de mest populære løsninger er Auto Buddy, som over 9000 danskere allerede har afprøvet og vurderet som en “Fremragende” løsning på Trustpilot. Spar over 50% på din Auto Buddy ved at klikke her.

Vinduer

Når du skal rengøre dine vinduer på indersiden af ruderne, så er det en god idé at anvende helt almindelig vinduesrens eller vinduespudsemiddel, som du ville bruge til dine vinduer i hjemmet.

Undgå alt for meget vandpjaskeri, da det løber ned i instrumentbræt og døre. Tør efter med en fugtig klud – evt. en mikrofiber klud for reduceret risiko for ridsning -, og du har pæne og rene vinduer, der skinner, som var de nye.

Dørfalser

I dørfalserne sidder der gummilister, som beskytter bilens indvendige paneler. Du kan rengøre selve dørfalserne med mikrofiberklude og almindeligt sæbevand, og derudover bør du rense og vaske undersiden af listerne grundigt ligeså.

Der kan nemlig samle sig meget skidt og snavs under listerne, og med tiden kan dette tære på lakken, hvormed der kan dannes rust og medfølgende skader.

Instrumentbord

Instrumentbordet eller instrumentbrættet, om du vil, er også et pragteksempel på steder i bilens kabine, hvor skidt og snavs samler sig i ét væk.

Sørg for først at støvsuge instrumentbordet og derefter tørre det over med en fugtig klud eller vaskeskind. Har du svært ved at få gjort instrumentbordet ordentligt rent med et almindeligt vaskeskind, så kan du lave en opløsning af brun sæbe i vand, som du tørrer af med i stedet.

Det er hensigtsmæssigt at anvende netop brun sæbe til denne opgave, da det vil forhindre instrumentbordet i at blive blank efter behandlingen. Instrumentborde eller -brættet er fra producenternes side lavet i mat overflade, så bl.a. solens stråler ikke reflekteres op i dine øjne, når du kører. Det er vigtigt, at den matte overflade bibeholdes med f.eks. brun sæbe.

Bonusråd: Du kan købe dig fattig i alverdens specialudviklede rengøringsmidler til biler. Dette er dog sjældent nødvendigt, særligt fordi mange af dem faktisk slet ikke er hensigtsmæssige til indvendig rengøring af bil. Du kan i de fleste tilfælde nøjes med almindelige husholdningsmidler.