Koblingsskift

Der er mange bevægelige dele i din bils kobling. Disse bele bliver brugt mange gange i løbet af en køretur, og dermed bliver de også slidt. For de fleste bilers vedkommende er dette ensbetydende med, at der vil komme et tidspunkt, hvor det vil være nødvendigt at skifte enkelte dele eller derimod hele koblingen.

Hvad koster koblingsskift?

Det er svært at svare på, hvad det koster at få udført et koblingsskift. Der er flere parametre, der spiller ind, hvorfor alle bilejere derfor ikke vil slippe med samme regning. Der er stor forskel på priserne, alt afhængigt af dit valg af fabrikant og model. Derfor vil det ganske enkelt være dyrere for nogen, end for andre.

Herunder kan du se en liste over gennemsnitspriser for udskiftning af koblingen på biler fra en række af de mest gængse bilfabrikanter på det danske marked. Denne liste vil give dig en nogenlunde idé om en pris på koblingsskift:

  • Peugeot: 5.372 kr.
  • Ford: 6.706 kr.
  • Citroën: 5.492 kr.
  • VW: 6.786 kr.
  • Toyota: 4.663 kr.
  • Skoda: 7.635 kr.
  • Kia: 5.993 kr.
  • Renault: 5.800 kr.
  • Opel: 8.014 kr.
  • Hyundai: 5.908 kr.

Som det også kan se herover, er det ganske enkelt ikke muligt at give et konkret svar på en koblingsskift pris. Der er for stor forskel på priserne mellem de forskellige fabrikanter og modeller. Foruden dette er der også stor forskel på priserne hos de forskellige autoværksteder, der ligger spredt ud over hele det danske land.

Spar penge med flere tilbud på opgaven

Du vil sikkert gerne være sikker på, at du ikke skal betale overpris, når du skal have udført et koblingsskift. Det er dog lettere sagt, end det er gjort. Som der også er givet udtryk for herover, er der nemlig stor forskel på priserne hos de forskellige autoværksteder. Det er selvfølgelig også noget, der er gælden for koblingsskift.

Netop derfor er det vigtigt at indhente forskellige tilbud. Har du fået en bunke forskellige tilbud, kan du nemt danne dig et godt indblik i det generelle prisniveau. Dertil er det også muligt at holde de modtagne tilbud op mod hinanden, så du derved kan vælge det af de modtagne tilbud, der har den bedste pris.

Det er – uden tvivl – den mest effektive måde at spare penge på!

Hvornår bør man skifte kobling?

Der findes mange sliddele på din bil, der skal skiftes efter et bestemt antal kilometer. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende for en kobling. Er det derimod en tandrem, der skal udskiftes, er det meget normalt, at det skal gøres efter et bestemt antal kilometer eller et vist antal år på vejene.

Kan du mærke, at koblingspedalen ikke går stramt, og er din bil er i stand til at koble godt nok ud og er let at få i gear, tyder det ikke på, at den fejler noget. Føler du derimod, at den ’børster tænder’, når du skifter gear, og at pedalen er for stram, så er det værd at tage op til overvejelse, om ikke du bør få et koblingsskift.