Montering af anhængertræk

Ønsker du at få monteret et anhængertræk på din bil? I så fald vil du sandsynligvis gerne vide, hvad det koster.

Desværre er det ikke helt så ligetil, at der kan gives et specifikt svar på, hvad det koster. Der er nemlig adskillige faktorer, der har indflydelse på, hvad det koster at få monteret et anhængertræk på din bil.

I og med, at det varierer meget, er det også vigtigt at bede om tilbud fra flere forskellige autoværksteder. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå du kan garantere, at du ikke vælger et tilbud, der er for dyrt.

Montering af anhængertræk pris: Hvad koster det?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad det koster at få monteret et anhængertræk på din bil. Der er nemlig flere faktorer, der har indflydelse på den, men du kan forvente, at en gængs pris på montering af anhængertræk ligger på omtrent 5.000 kroner.

Prisen varierer dog med udgangspunkt i flere forskellige faktorer. Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot går ud fra, at prisen er 5.000 kroner. På nogle modeller er det nemlig dyrere, end det er på andre, ligesom der også er forskel på valget af anhængertræk.

Beslutter du dig eksempelvis for at få monteret en elektronisk jydekrog, der kan vippes ind under bilen, når den ikke er i brug, må du forvente en pris, der er højere end 5.000 kroner. Skal du blot have en ganske almindelig jydekrog på, kan prisen også sagtens være under 5.000 kroner.

Under alle omstændigheder kan du dog forvente, at det varierer meget fra værksted til værksted. Faktisk kan der være flere tusinde kroner til forskel på værkstederne priser, hvilket understreger, at det er vigtigt, at du sørger for at bede om flere tilbud.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at montere en jydekrog på din bil, er der flere faktorer, du skal være opmærksom på. Flere af dem er vigtige at tage højde for, inden du giver dig i kast med at indhente tilbud.

Model

Du har rigtig mange valgmuligheder, når du skal vælge et anhængertræk. Det vigtigste er naturligvis, at du vælger en model, der lever op til gældende dansk og europæisk lovgivning.

Heldigvis er det ganske nemt at sikre sig, at den gør det, da du blot skal købe den hos et dansk autoværksted eller i en dansk butik. De vil nemlig ikke opleve, at de sælger anhængertræk, der ikke lever op til dansk og europæisk lovgivning.

Desuden er det også vigtigt at tage stilling, hvorvidt det skal være et justerbar anhængertræk eller ej. Hvis du har brug for, at du kan indstille kuglen alt efter, hvad du kører med, er det naturligvis påkrævet, at du vælger en justerbar model.

Det anbefales også, at du overvejer, om det skal være en aftagelig eller fastmonteret krog. Som udgangspunkt er den aftagelige krog mest tiltalende, da den blot kan afmonteres, når den ikke er i brug, er den ikke helt så praktisk, som en fastmonteret model.

I denne forbindelse er der som sådan ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det handler derfor blot om at finde ud af, hvad du vægter højest, når det kommer til dit valg af anhængertræk.

Vægt

Hvis du har et normalt kategori B-kørekort, vil du automatisk have tilladelse til at køre med diverse former for lettere påhængskøretøjer. Det betyder, at du gerne må køre med en campingvogn eller en mindre trailer.

Der er dog en grænse for, hvor høj en vægt, du må køre med. Derfor er det selvfølgelig også noget, du skal være opmærksom på.

Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at din anhænger plus last ikke må veje mere end 750 kg. Desuden er det også påkrævet, at din bil og anhænger tilsammen har en vægt på under 3.500 kg.

Har du brug for at køre med en højere vægt, så er du nødt til at opgradere dit kørekort, hvilket du kan gøre med supplerende kurser.

Omregistrering

Hvis du har besluttet dig for at få et anhængertræk monteret på din bil, er det vigtigt, at du husker, at din bil skal omregistreres.

Hvis din bil er mere end otte år gammel, er det faktisk også et krav, at du først sender den en tur forbi en synshal, hvor den skal godkendes af en synsmand.

Ønsker du ikke at bruge din tid og energi på at sætte dig ind i, hvad der stilles af krav i denne forbindelse? I så fald vil man som regel blot kunne spørge sit værksted til råds.

Der er op til flere danske værksteder, der kan tilbyde dig en pakkeløsning, hvor de ikke blot står for at få monteret anhængertrækket på din bil, men også står for at få din bil omregistreret samt synet.

Det vil sige, at du sagtens kan lade dit værkstede om det hele. Det kræver dog, at du gør det klart over for værkstedet, at du ikke ønsker at bøvle med det.