Montering af bilradio

Montering af bilradio er ikke så hyppigt forekommende, som det var en gang. For de fleste moderne biler er udstyret med en bilradio i en glimrende kvalitet – og oftest er bilradioens design integreret med resten af bilens instrumentbræt og elektronik. Men for det meste, betyder det ikke, at du ikke kan udskifte den og sætte en anden bilradio i.

Skal du have monteret en anden bilradio, er der mange, som vælger at gøre det selv. Det kan dog hurtigt blive en speget affære, der ikke alene kan føre til ridser i både instrumentbordet på bilen og den nye radio, men også til rifter, sår og flænger på dine hænder eller fingre.

Samtidig kræver det, at du har det rigtige værktøj. For bilradioerne er monteret solidt i bilerne i dag, selv om antallet af stjålne bilradioer er faldet gevaldigt de seneste 15-20 år – måske netop på grund af den mere sikre montering.

Endelig er bilradioerne i moderne biler oftest integreret mere med bilens øvrige elektronik. Så oftest er det sikrest at overlade monteringen af en ny bilradio til en fagmand.

Hvad koster montering af bilradio?

Når du skal have monteret en bilradio, afhænger prisen dels af, hvilken bil du skal have monteret bilradioen i, samt hvilken bilradio du skal have monteret – og om du har købt den selv eller den indgår i prisen på monteringen.

Endelig afhænger prisen på montering af bilradioen af timeprisen hos det værksted, der skal foretage montagen. Den kan variere en hel del.

Det er blevet sværere at montere en anden bilradio

montering af bilradioSelv om kvaliteten på de fleste bilradioer er ganske glimrende i dag, er det stadig så som så med udgangseffekten. Så hvis du vil have noget bedre lyd i bilen, er du enten nødt til at installere en forstærker og et sæt nye højtalere eller anskaffe en ny bilradio.

Det kan også være, at du ikke er helt tilfreds med funktionaliteten af den bilradio, der følger med bilen. For især i de små, populære mikrobiler mangler muligheden for at modtage DAB-radio, ligesom det kun er de allernyeste modeller af de populære trillinge-mikrobiler fra PSO, der understøtter streaming af musik fra mobilen via Bluetooth eller USB.

Omvendt kan det være svært at skifte bilradioen i mange af de allernyeste biler. For her er betjening og display oftest integreret i bilens rat, samt i bilens instrumentbræt. Så her er det begrænset, hvor store udskiftningsmuligheder, du har.