Motor renovering

En motor renovering er et stort indgreb, som godt kan ende med at blive rigtig dyrt, hvis der skal udskiftes eller repareres store dele af bilen. Det er derfor bedre at komme problemerne i forkøbet med jævnlige eftersyn, men skulle uheldet alligevel være ude, vil vi i denne artikel forsøge at gøre dig klogere på motor renovering, hvad problemerne kan være, og hvad du kan ende med at betale for det hele.

Hvilke tegn er der på defekt eller delvist defekt motor?

Motorens funktionalitet er afgørende for, om du kan starte bilen, og derfor er mange motorrelaterede problemer i bilen bundet sammen med et defekt tændingssystem. Du får her nogle af de klassiske tegn, du skal kigge efter, hvis du mistænker, at du har brug for en motor renovering:

  • Motoren overopheder. Dette kan skyldes slidte eller defekte tændrør, som bør udskiftes.
  • Du forbrænder mere benzin end normalt. Det kan betyde, at der er et problem med dine tændingskabler, som skal undersøges.
  • Motoren vil ikke starte. Hvis dette ikke drejer sig om batteriet på bilen, kan det skyldes, at dine tændrør er oversvømmet med benzin.
  • Tomgang føles ujævnt. Der kan være problemer med tændingskablerne samt tændspolens vindinger.
  • Motoren overanstrenger sig ved acceleration. Det kan skyldes fugt i tændrør eller tændskabler.

Dette er dog blot nogle af de problemer, du kan opleve, og der kan være mange flere grunde til, at din motor har brug for en renovering af motor. Vi anbefaler i alle tilfælde, at du sender din bil til mekaniker, som kan diagnosticere bilens problemer korrekt.

Renovering af motor pris

I og med at problemerne kan være rigtig mange ting, hvis du skal have foretaget en renovering af motor, så er det også svært at give et overslag på en pris. Det kan koste alt fra 1.000 kroner til flere titusinder af kroner, afhængigt af hvor omfattende problemet er, og hvor mange dele der skal udskiftes. Man anslår, at den typiske pris for et besøg hos mekanikeren vedrørende renovering af motor ligger på cirka 5.000 kroner.

Dog er der nogle faste variabler, du kan regne med, hvis uheldet er ude. Bilmodellen har betydning for, hvad prisen bliver for dig i sidste ende. En tommelfingerregel er, at jo dyrere bilen er, jo dyrere er reservedele hertil også. Derudover bør du altid tjekke op på din forsikring for at se, hvor meget den dækker. Nogle dækker helt, andre dækker halvt. Det afhænger af det specifikke problem.

Hvad får man med renovering af motor?

Med en motor renovering er du først og fremmest sikret, at bilens problemer bliver fikset, men der følger også nogle andre fordele, som du kan nyde godt af. Hvis du beder dem om at se hele din motor igennem for at se, om de kan finde steder at optimere, så kan du sikres lavere driftsudgifter, lavere støjniveau og lavere brændstofforbrug.

Det betyder derfor, at du faktisk i nogle tilfælde kan spare penge ved at tage din bil til motor renovering, hvis du ikke har nogle udfordringer med din motor, da du kan spare penge på lang sigt ved løbende drift. Det koster selvfølgelig lidt at få den optimeret, men hvis du ikke har nogle store udfordringer, behøves det ikke være så dyrt igen.

Sørg for altid at indhente forskellige tilbud, så du får mest for pengene.