Olieskift pris

Træner din bil til et olieskift? I så fald skal du ikke tøve med at få gjort det med det samme.

At skifte olie på din bil er nemlig en vigtig ting at huske. Årsagen til dette, er primært, at olien er med til at vedligeholde din motor, da det er den, der står for at fjerne skidt og snavs. I sidste ende forhindrer dette faktisk motoren i at blive slidt og ødelagt.

Hvis din bil trænger til at få skiftet olie, bør du får det gjort på et værksted. Så er du sikker på, at det er gjort korrekt – og at det er den bedste olie for netop din bil, der bliver brugt.

Pris: Hvad koster et olieskift?

Der kan ikke gives et specifikt svar på, hvad det koster at skifte olie på din bil. Det er der flere årsager til, men det handler dog særligt om, at værkstederne selv kan fastsætte deres priser.

Netop derfor er det også vigtigt, at du ikke blot vælger et vilkårligt værksted. Derimod skal du sørge for at vælge med stor omhu. Når det er sagt, kan du forvente, at prisen vil lyde på mellem 850 kroner og 1.500 kroner.

Det er dog også et klart bevis på, at der er stor forskel på værkstedernes priser. Derudover er det også et bevis på, at det et olieskift ikke er synderligt dyrt. Det hænger selvfølgelig sammen med, at det er forholdsvis nemt og ukompliceret for en mekaniker at skifte olie og oliefilter i din bil.

I og med, at det ikke koster mere, end det gør, er der derfor ingen undskyldning for ikke at skifte olie på din bil med jævne mellemrum. Gør du ikke det, risikere du, at det ender med at få negativ indvirkning på din motor – og det kan koste dig langt dyrere end et billig olieskift.

Hvordan foregår skift af olie?

Som angivet herover, er det ikke en synderligt kompliceret opgave for en mekaniker at skifte olie på din bil. Processen startede med, at mekanikere tømmer bilen fuldstændig for den gamle olie, hvorefter vedkommende vil montere et nyt oliefilter.

Det er vigtigt, at oliefilteret også bliver udskiftet, og at der ikke blot påfyldes ny olie. Der kan nemlig sidde en masse rester af skidt og snavs i det gamle filter, hvilket vil medføre, at den nye olie hurtigt vil blive smudset til. Derfor bliver oliefilteret altid skiftet i forbindelse med et olieskift.

Når olien er fjernet og filteret er blevet udskiftet, bliver der fyldt op til fire liter ny olie på din bil. Er din bil forsynet med en serviceindikator, vil den minde dig om, hvornår det er tid til at få skiftet olie. Denne indikator vil naturligvis blive nulstillet, når den nye olie er blevet påfyldt.

Hvorfor er olieskift nødvendigt?

Vil du gerne sikre, at din bil altid er godt kørende, er det vitalt, at du sender den til serviceeftersyn med jævne mellemrum. Derved er du sikret, at du får taget eventuelle problemer og skader i opløbet. Det er ikke blot lettere, men også billigere, end at de får lov til at udvikle sig.

En vigtig del af at holde din bil ved lige er, at du sørger for, at der bliver skiftet olie i ny og næ. Når du bruger din bil, vil der helt af sig selv blive blandt flere og flere urenheder ind i olien. Disse urenheder består af diverse former for snavs og sod.

I sidste ende vil dette være med til at gøre, at oliens gode egenskaber fortager sig. Til trods for, at det lyder ganske harmløst, kan det faktisk resultere i, at din motor bliver slidt hurtigere. Får du ikke skiftet olie i rette tid, kan du i værste fald ødelægge din motor helt.

Du bør selve være opmærksom på bilens oliestand

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du sørger for at få skiftet olie på din bil med jævne mellemrum. Foruden dette, er det dog også en god idé, at du selv løbende holder øje med din bils oliestand.

Du vil kunne forvente, at din bils olie skal tjekkes, hver gang du har kørt mellem 1.000 og 2.000 km. For en gennemsnitlig dansk bilist vil det sige, at man bør tjekke bilens oliestand en gang om måneden, for at være på den sikre side.

Det er utroligt vigtigt, at du husker at få tjekket olien. Hvis ikke der er den rette mængde olie på din bil, vil det nemlig være med til at svække dens præstationsevne. Ikke nok med det, så er det også med til at øge risikoen for, at din bils motor bliver slidt, overopheder eller tilmed ender med at brænde helt sammen.

Selvom det kan være svært at huske, bør du forsøge at gøre det til en vane at tjekke din bils oliestand løbende. Eksempelvis kan du gøre det, når du alligevel skal have fyldt ny sprinklervæske på den.