Olieskift

Trænger din bil til et olieskift? I så fald skal du ikke tøve. Skift af olie på din bil er nemlig vigtigt at huske. Det er nemlig olien, der er med til at vedligeholde din motor. Det er det, da det står for at fjerne snavs og skidt. Derved er det faktisk med til at forhindre, at motoren bliver slidt og ødelagt.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad en gængs olieskift pris er, hvorfor det er nødvendigt, hvor ofte det skal gøres mv., så skal du blot læse med herunder.

Olieskift bil – hvor ofte?

Vil du gerne sikre, at din bil er godt kørende i længst mulig tid? Det vil du sikkert gerne. I så fald er det vigtigt, at den bliver sendt til serviceeftersyn med jævne mellemrum. Sørger du for at gøre dette, er du sikker på, at du kan tage diverse problemer og skader i opløbet.

Dette er både nemmere og billigere, end hvis de får lov til at udvikle sig, inden der bliver gjort noget ved det. En særlig vigtig af at holde din bil ved lige, er at søge for, at dens olie bliver skiftet med jævne mellemrum. Det skyldes, at den gradvist vil blive blandet med flere urenheder i form af snavs og sod, når du kører i bilen.

I sidste ende vil dette betyde, at oliens gode egenskaber ender med at fortage sig. Som følge af dette, vil det betyde, at motoren bliver hurtigere slidt. I værste fald kan det faktisk resultere i, at motoren går helt i stykker. Derfor skal du ikke tøve med at finde et værksted, der kan hjælpe dig med et billigt olieskift.

Der er ikke nogen fast regel for, hvor ofte du skal skifte olie på din bil. Det varierer rigtig meget efter, hvor meget du kører i din bil. Dertil har din bilmodel også indflydelse på det. Som hovedregel bør du dog skifte olie ca. en gang om året. Kører du en del, bør du gøre det per ca. 15.000 km, du har kørt.

Hvad koster olieskift på bil?

Der kan ikke gives et konkret svar på, hvad det vil koste at skifte olie på din bil. Det er dog ikke en synderligt dyr behandling. Som regel er det ikke specielt svært for en uddannet mekaniker at udskifte olie og oliefilter på din bil. Det gør sig gældende, uanset hvilken fabrikant og model din bil er.

Hvis man tager prisen i betragtning, er der derfor ikke nogen undskyldning for, at du ikke får skiftet olie på din bil med jævne mellemrum. Hvis man endda også tager med i sin betragtning, at det er en stor del af at holde din motor ved lige, så er der helt afgjort ikke nogen undskyldning for at undlade det.

Et olieskift på et værksted kan koste dig op til 1.499 kr., men det er bestemt ikke umuligt at finde det billigere. Faktisk kan du finde det til halv pris af dette. Det vidner naturligvis også om, at der er forskel på de mange olieskift priser. Derfor skal du heller ikke blot vælge det første olieskift tilbud, du støder på.

Få en bedre pris med flere tilbud

Der bør ikke herske tvivl om, at de fleste ønsker at finde et sted, der tilbyder billig olieskift. Er dette også et ønske du har, er der ikke nogen vej udenom, at du skal indhente forskellige tilbud. Derved får du en bedre idé om, hvad det generelle prisniveau er. Det betyder, at du let kan vurdere, hvad der er billigt.

I denne forbindelse bør det selvfølgelig gøres klart, at der også er forskel på priserne, alt afhængigt af hvor i landet du befinder dig. Et olieskift Århus eller olieskift København vil derfor ofte være i den dyre ende, da det ganske enkelt er dyrere i storbyerne. Derfor gælder det også for både olieskift Aalborg og olieskift Odense.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er vigtigt, at du indhenter forskellige tilbud. Hvis du gør det, er du nemlig sikret, at du har en række tilbud, som du kan sammenligne med hinanden. Med udgangspunkt i din sammenligning, er det muligt at udvælge det af de modtagne tilbud, der er bedst.

Heldigvis er det under alle omstændigheder en ydelse, der er relativt billigt, set i forhold til mange af de andre ydelser, der tilbydes af danske autoværksteder og automekanikere.

Hvor lang tid tager et olieskift?

Det tager bestemt ikke lang tid at skifte olie på en bil. Derfor er der også flere værksteder, der tilbyder drive in olieskift. Det betyder, at du kan få udført dit olieskift mens du venter, og uden at du skal bestille tid. Det kan lade sig gøre, da det sjældent tager mere end 30 minutter at skifte olie.

I løbet af de 30 minutter er det muligt for en mekaniker at tømme motoren for olie, fylde ny olie på og dertil også udskifte oliefilteret. Det er selvfølgelig også en af årsagerne til, at pris olieskift ikke er i den høje ende, som mange andre af mekanikerens ydelser – heller ikke i tilfælde af, at det er olieskift på automatgearkasse.

Hvordan foregår det?

Hvis du skal have udført et olieskift af en automekaniker, bliver der lagt ud med, at din bil tømmes helt for den gamle olie. Når det er gjort, så bliver der også monteret et nyt oliefilter. Det er vigtigt, at det ikke blot er olien, der skiftes, men også oliefilteret. Bliver filteret skiftet, nytter det nemlig ikke meget at skifte olien.

Det er der flere grunde til, men det skyldes dog især, at der i det gamle filter vil sidde en masse rester fra skidt og snavs. Dette vil hurtigt ende med at smudse den nye olie til, hvorfor det pludselig vil være i samme tilstand, som før olieskiftet. Derfor er det særdeles vigtigt, at dit oliefilter også bliver udskiftet.

Når den gamle olie er blevet fjernet og filteret ligeledes er blevet skiftet ud, er det selvfølgelig tid til at få ny olie i. Langt de fleste steder vil der blive fyldt op til fire liter ny olie på din bil. Det er dog forskelligt fra sted til sted, hvor meget olie de fylder på – og om det er noget, der bliver opkrævet et ekstra gebyr for.

Har du en bil, der er udstyret med en serviceindikator, der minder dig om, hvornår det er ved at være tid til at få skiftet din olie, sørger automekanikeren naturligvis også for, at den bliver nulstillet. Derved er din bil også godt klar over, at der er blevet fyldt ny olie på den.

Husk selv at tjekke bilens oliestand

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum får lavet et komplet olieskift på din bil. Det er dog ikke det eneste, der skal være styr på. Det er også vigtigt, at du selv sørger for at tjekke din bils oliestand løbende. Du bør regne med, at du skal tjekke din bils olie hver gang du har kørt mellem 1.000 km og 2.000 km.

For den gennemsnitlige bilist vil det betyde, at man skal tjekke bilens oliestand cirka en gang om måneden. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke glemmer dette. Hvis der ikke er den rette mængde olie på din bil, vil det nemlig ende med at svække bilens præstationsevne.

Det er dog ikke det værste, der kan ske. Der er nemlig også en forhøjet risiko for, at motoren bliver slidt, at den bliver overophedet, eller at den ender med at brænde helt sammen. Derfor bør du blot gøre det til en vane at tjekke oliestanden løbende. Du kan fx gøre det til en vane at gøre det, når fylder sprinklervæske på.

Hvordan tjekker man bilens oliestand?

Det er heldigvis ikke specielt svært at tjekke din bils oliestand. Derfor skal du ikke være bekymret for, om det er svært. Det eneste, der skal gøres er, at du skal åbne motorhjelmen og finde oliepinden. Som regel er den enten orange eller gul, hvorfor det ikke bør være specielt vanskeligt at få øje på den.

Når du har fundet den, skal du blot tage oliepinden op. Når du har taget den op, skal du tørre den af med en klud, før du igen sætter den ned i oliebeholderen. Det er vigtigt, at du trykker den helt i bund. Nu kan du igen trække den op, hvorefter det er muligt for dig at aflæse, hvor meget olie, der er tilbage i beholderne.

Den øverste streg på pinden viser maksimumgrænsen for olie på din bil. Den nederste streg på pinden viser minimumsgrænsen. Hvis olien er i nærheden af den sidstnævnte grænse, så skal du fylde mere olie på bilen. Det skal dog ikke være mere, end at det stadig ligger inden for de to førnævnte streger.

Når du fylder mere olie på din bil, er det vigtigt, at du altid gør brug af en olie, der passer til din bil. Dette kan du finde mere information om i din bils instruktionsbog. Det er meget vigtigt, at du læser op på dette, inden du vælger olie.