Omsyn pris

omsyn pris

Hvert 2. år skal din bil til det periodiske bilsyn, hvor den bliver gennemgået, kontrolleret og tjekket for om den er forsvarlig at køre videre i.

Mange danskere vælger at få deres biler forbi et værksted til en klargøring inden selve synet. På den måde mindskes risikoen for, at bilen ikke går igennem synet.

Men hvad enten du får lavet et tjek på din bil forinden eller ej, så kan du selvfølgelig være uheldig, at din bil ikke klare kontrollen i synshallen.

Hvis det er tilfældet, så skal bilen til omsyn for at undersøge, om du i mellemtiden har sørget for at få forbedret fejlene eller manglerne fra sidste syn.

Pris på omsyn – Hvad kan du forvente?

Men hvad koster et omsyn egentlig? Det er svært at give et entydigt svar, da det afhænger af valg af værksted o. lign.

Helt overordnet koster et omsyn ikke særlig meget, og specielt ikke, når der er tale om et omsyn, og altså ikke det almindelige periodiske syn.

Det almindelig bilsyn kan typisk koste et sted mellem 400-600 kroner, hvor prisen for et omsyn koster et par hundrede kroner mindre.

Dette skyldes, at du i sagens natur allerede har lagt pengene for det første syn, og derfor får du en slags rabat på omsynet.

Afhængig af, hvordan man anskuer det, så kan man sige, at prisen for dit omsyn også skal inkludere prisen for reparationerne på de ting, som ikke klarede det første syn.

OBS: Du kan ofte spare penge på dit syn, omsyn og andre services ved at være medlem af FDM. Deres medlemsrabat på f.eks. omsyn er til at mærke, da prisen for ikke-medlemmer ligger på 280 kr., mens deres pris på omsyn for FDM-medlemmer kommer helt ned på 25 kr.

Hvad tjekkes ved et syn?

Det er vigtigt at understrege, at et syn og et omsyn ikke bruges til at sige noget om, hvorvidt bilen er fejlfri eller ej. Synene bruges udelukkende til at vurdere om bilen er forsvarlig og sikker at køre rundt i.

Til et syn tjekkes følgende:

  • Bremser
  • Styretøj
  • Ryder
  • Lys
  • Lygter
  • Sikkerhedsseler
  • rust og tæring på vigtige områder såsom vanger og hjulophæng
  • Elektriske funktioner
  • Forurening

Hvis din bil ikke klarer ovenstående punkter til det første syn og får bemærkningen ’Kan godkendes efter omsyn’, så skal du huske at få bestilt tid til omsyn senest 33 kalenderdage fra det oprindelige syn.

Vær endvidere opmærksom på, at mens Trafikstyrelsen sender påmindelser til dig på E-boks om det periodiske syn, så er dette ikke tilfældet ved et omsyn. Du skal derfor selv sørge for at huske at bestille tid og få gennemført omsynet.