Partikelfilter Pris

Hvad enten du skal have udskiftet eller renset din bils partikelfilter, bør opgaven overlades til en professionel.

Det betyder selvfølgelig, at du skal finde et autoværksted, der kan hjælpe med opgaven. Det har du adskillige muligheder for, da det er en forholdsvis basal opgave, der udføres af alle værksteder.

Vær dog opmærksom på, at ikke alle værksteder tager samme pris for arbejdet. Derfor anbefales det, at du indhenter tilbud fra en række forskellige værksteder, hvorefter du kan vælge det tilbud, der er mest tiltalende.

Hvad er et dieselpartikelfilter?

Et partikelfilter til dieselbiler har til formål at sørge for, at mængden af sodpartikler fra bilens udstødning bliver reduceret.

De sidder i dag på alle dieselbiler, da det siden 2009, hvor der blev indført en ny EU-lov, har været lovpligtigt for enhver bilproducent af installer et dieselpartikelfilter i udstødning på deres dieselbiler.

Inde i selve filteret er der nogle særlige trykslanger, der er i stand til at måle trykdifferencen på hver side. Disse slanger kan derfor også melde om fejl, hvis der skulle forekomme nogle.

Et sådant filter er derfor også med til at holde en dieselbil mere miljøvenlig. Det minder på mange måder om katalysatoren ved sin funktion, der er i stand til at rense udstødningsgasser i både benzinbiler og dieselbiler.

Hvad koster rensning af partikelfilter?

Det kan være dyrt at købe et nyt partikelfilter, hvorfor det nogle gange bedre kan betale sig at rense det, der allerede er monteret på din bil. Prisen for dette er nemlig en del lavere end den pris, du skal betale, hvis du skal have monteret et helt nyt filter på din bil.

Hvis dit partikelfilter er begyndt at aftage i virkningen, er det ikke ensbetydende med, at det er i stykker. Det kan nemlig blot være sket som følge af, at filteret er stoppet til. Hvis det er tilfældet, kan det ofte bedst betale sig at rense det nuværende dieselpartikelfilter.

Kan renses på flere måder

Det skal naturligvis nævnes, at der findes flere måder, hvorpå man kan rense et dieselpartikelfilter. Derfor er der selvfølgelig også forskel på, hvad det koster at få en sådan rensning udført.

En af måderne er, at man laver en såkaldt regenerering, hvilket vil sige, at man varmer partikelfilteret op til en høj temperatur, hvilket vil få partiklerne til at brænde ud. Det er dog ikke alle filtre, der kan holde til dette, hvorfor du skal tjekke, hvad det er lavet af, før du vælger denne metode. Er det af ældre dato, kan du desuden risikere, at det smelter.

Dernæst er der også mulighed for at afmontere dieselpartikelfilteret, hvorefter man sender det til producenten, som kan føre det igennem en særlig vaske, der er i stand til at vaske partiklerne ud.

Typisk kan du forvente, at prisen for en rensning af et partikelfilter lander på omtrent 2.500 kr. Vær dog opmærksom på, at det ikke kan garanteres, at en rensning er tilstrækkeligt til, at det begynder at fungere optimalt igen.

Hvad koster udskiftning af partikelfilter?

Som der er givet udtryk for før, er det ikke helt så billigt at få skiftet dit partikelfilter, som det er at få det renset. Det ændrer dog ikke på, at det nogle gange er nødvendigt at skifte det ud, fordi det ganske enkelt ikke er tilstrækkeligt at rense det.

I og med, at det tager en del tid at afmontere og påsætte et nyt partikelfilter, er det ikke helt billigt at få gjort. Priserne for dette stykke arbejde varierer en del, men som udgangspunkt kan du dog forvente, at prisen vil lande på omtrent 6.500 kroner for hele opgaven.

Hvornår skal et dieselpartikelfilter udskiftes?

Det kan være svært at vurdere, hvornår det er tid til at udskifte et partikelfilter på en bil. Det er nemlig meget sjældent, at det sker, at det er nødvendigt at gøre.

Det skyldes naturligvis, at et sådant filter er lavet til at kunne holde i lang tid. Faktisk er det sjældent, at de ikke holder hele bilens levetid. Alligevel skal du dog holde øje med om DPF-lampen begynder at lyse. Hvis denne lampe begynder at lyse, skal du have fundet ud af, om filteret skal skiftes.

En god huskeregel til dig, der enten ejer en dieselbil, eller overvejer at købe en dieselbil er, at du sjældent vil opleve at få problemer med dit dieselpartikelfilter, hvis du primært kører lange tur – det kan f.eks. være til og fra arbejde på de danske motorveje.

Hvis du derimod stort set kun kører korte ture inde i byen, vil det bedre kunne betale sig for dig, at du beslutter dig for at købe eller lease en benzinbil. Det er nemlig ikke godt for bilens partikelfilter, at der kun bliver kørt korte ture.

Overlad altid arbejdet til et autoværksted

Der er mange, der overvejer, om de skal give sig i kast med enten at rense eller udskifte deres partikelfilter på egen hånd. Har du også overvejet at gøre dette, er det vigtigt, at du afholder dig fra at gøre det. Der er nemlig rigtig mange ting, der kan ende med at gå galt.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at overlade arbejde til et autoværksted. Dermed er du nemlig sikker på, at du får udført et ordentligt stykke arbejde. Som angivet herover, er det noget, der gør sig gældende, uanset om det er en rensning eller udskiftning, der er tale om.