Renovering af alufælge

Fælge udfører ikke bare en æstetisk funktion på bilen, men det er vigtigt, at de er holdbare og kan klare til trykket fra bilen. Fælge skal udskiftes med tiden, og man siger, at de gerne skulle kunne klare 300.000 kilometers kørsel, før de skal skiftes på grund af naturligt slid. Det hænder dog, at de ikke klarer så langt, og det kan der være forskellige årsager til. Herved kan det være nødvendigt med renovering af alufælge.

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvordan du vælger dine fælge, hvad det koster at få dem repareret, og hvordan du undgår at skulle udskifte dine fælge for ofte, så du ikke skal ud i en alufælge renovering.

Pris på renovering af alufælge

Der er stor forskel på pris, når du skal have foretaget alufælge renovering. Det afhænger i høj grad af, hvilken specifik type alufælge du har, og hvor mange tommer fælgene er. Typisk kan du spare penge ved at få alle dine fælge rettet til, men det er jo sjældent, at det er alle fire dæk, den er gal med.

Derudover er alle behandlinger af dine alufælge ikke de samme. Det kan være, du skal have foretaget opretning af skæve fælge, det kan være, du skal have foretaget afdrejning af overfladen, eller det kan være, at du blot skal have poleret dine fælge.

Det mest hyppige problem er, at du skal have foretaget fælgopretning, og her kan du typisk regne med at skulle betale mellem 700 og 1.250 kroner for ét dæk. Vi anbefaler, at du forhører dig hos forskellige mekanikere, inden du tager en beslutning, da der kan være stor forskel i pris. Derudover kan du også forklare problemet godt, hvis du sender et billede, som de kan vurdere skadens omfang på. Det er ikke altid, at du selv ved, hvilken løsning der er bedst, når du skal have foretaget renovering af alufælge.

Hvordan vælger man alufælge?

Hvis du gerne vil give dig selv de bedste forudsætninger for at undgå hyppige besøg hos mekanikeren for at få foretaget alufælge renovering, så skal dine fælge være TÜV-godkendte. Det er din garanti for, at de passer til bilen, og at fælgene er blevet testet korrekt, så du er sikret optimal levetid.

Fælgene vil blive testet i eksempelvis kurvekørsel, vibrationstests og banekørsel, og det er derfor dit vigtigste parameter, når du skal vælge alufælge.

Hvordan undgår man alufælge reparation?

Det første og bedste råd er, at du skal køre ordentligt og efter de forhold, som bilen er skabt til. Lad være med at presse bilen mere, end den kan holde til, og undgå i høj grad parallelparkeringer, hvis du ikke er verdensmester i dem. Det er nemlig her, at der slides rigtig meget på dine fælge, fordi de går på kanten.

I nogle tilfælde kan fælgene reddes med maling eller lakering, men i nogle tilfælde vil du uden tvivl skulle have foretaget alufælge renovering. Er uheldet dog ude, er det bedste, du kan gøre, at kontakte et par dine lokale mekanikere og få et tilbud. Tjek her også de forskellige mekanikere, og hvordan de rater på eksempelvis Trustpilot eller Facebook. Det kan typisk give et indblik i den behandling du får, og det kan være ret så relevant, når du måske skal investere mange tusinde kroner for renovering af alufælge.