Reparation af forruder

De fleste tilfælde, hvor man skal have foretaget reparation af forruder, er grundet stenslag. Stenslag er ganske simpelt, når løse sten på vejen på uheldig vis rammer forruden, hvilket kan give en både lille og stor revne. I alle tilfælde skal du have fat i en professionel, som enten skal udskifte hele forruden eller reparere slaget.

Der kan være stor forskel i pris, og du bør derfor kontakte flere forskellige autoværksteder for at finde den bedste løsning til dine behov. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvad det egentlig koster at få foretaget reparation af forruder, samt hvad reglerne egentlig er, når skaden er sket.

Revnet forrude reparation – hvad koster det?

Hvis du kan nøjes med at få foretaget en reparation af din forrude, bliver det naturligvis billigere, end hvis du skal have udskiftet hele din forrude. Det er svært at give en præcis pris, men da en helt udskiftet forrude koster omkring 3.000 kroner som minimum, så kan du slippe afsted med en pris, der er lavere end det i mange tilfælde.

Derudover afhænger meget også af din forsikring. Hvis du er komplet dækket mod stenslag, så skal du ikke betale noget, og værkstedet vil snakke sammen med dit forsikringsskab om en løsning. Nogle forsikringer dækker dog ikke helt, og du skal her selv finde en løsning med værkstedet.

Du må ikke køre videre med synsspærrende stenslag

Du skal også være opmærksom på, om stenslaget er noget, der skal på værksted, eller om du skal have foretaget reparation af forruder hjemme hos dig. Nogle stenslag kan nemlig være så store, at du ikke må køre videre med dem, fordi de spærrer synsfeltet, og så skal du enten have hentet din bil eller få foretaget skift på stedet. Hvis det foregår et sted, som ikke er værkstedet, er prisen naturligvis højere. 

Antallet af stenslag

Jo flere stenslag, der skal fikses, jo dyrere bliver det også. Og typisk er det sådan, at hvis du har flere end 6 stenslag på din rude, så skal hele forruden skiftes. Det handler både om glassets styrke og din sigtbarhed.

Bilens model

Nogle biler er ganske enkelt bare dyrere at reparere end andre, og hvis du skal have foretaget reparation af forruder på eksempelvis en Opel Vectra, vil det være dyrere end på en Toyota Aygo. Det er ikke altid, at man kan regne med, at bilens pris er tilsvarende reparationens, men der vil ofte være en sammenhæng.

Hvor hurtigt skal man have en forrude repareret?

Det skal helst ske så hurtigt som muligt, da der kan komme skidt ned i revnen, som sætter sig og gør det svært at reparere ruden. Samtidig kan der komme vand ned i revnen, som udvider sig ved frost, hvorfor en hård vinternat kan gøre noget rigtig kritisk ved din forrude.

Derudover er det hverken pænt eller praktisk at køre med et stenslag. Vi anbefaler derfor altid, at man henvender sig til en fagmand med henblik på reparation af forrude med det samme, så problemet kan diagnosticeres, og der kan findes en god løsning, hvad end det indebærer en udskiftning eller blot en reparation. Saml altid tilbud ind fra flere mekanikere, så du ved, at du får den bedste pris, og vær altid så konkret som muligt, når du beskriver stenslagets omfang.

Hvor stort er det? Hvor mange slag er det? Hvor sidder det på skærmen? Det kan hjælpe dig med at få en fast pris på reparation af forruder over telefonen.