Reparation af ridser i bil

Ridser i bilen er ikke alene irriterende og uappetitlige at kigge på, men det er heller ikke godt for bilen af lade særligt dybe ridser sidde i alt for lang tid. Dybe ridser kan nemlig blive til rust, og så skal man pludselig ud i en reparation af ridser i bil, som man ikke havde regnet med.

Vi vil i denne artikel gøre dig en smule klogere på, hvad det koster at få foretaget reparation af ridser i bil, hvordan du selv kan gøre det, og hvad du skal gøre, hvis der også er gået ridser i lakken.

Pris på reparation af ridser i bil – hvad koster det?

Hvis du ikke selv har mod på at prøve at fikse dine ridser selv, er det bestemt ikke nogen skam. Du skal bruge en masse udstyr for at gøre det selv, og der er ingen garanti for, at bilen kommer til at stå flot, når du står med resultatet i hænderne. Og det er jo meget ærgerligt, når det netop er en af grundene til, at man vil have ridserne væk.

Når du skal have foretaget reparation af ridser i bil professionelt, varierer priserne efter et par forskellige ting:

  • Hvor mange ridser der er / hvor stort areal der er dækket af ridser
  • Om det er dybe eller knapt så dybe ridser
  • Hvilken bilmodel der er tale om

Hvis det blot drejer sig om et fåtal af ikke så dybe ridser på en bilmodel, hvor det ikke koster alverden at købe grunder og lak til, bliver det naturligvis i den billige ende. Prisen vil typisk ligge mellem 500 og 3.000 kroner. Hvis det er dybere ridser, og der er mange af dem på en bilmodel, der er dyr i maling og lakering, så kan det godt koste op mod det dobbelte.

Du skal dog også her være bevidst om, at det er bedre at få det gjort professionelt, hvis du bekymrer dig meget om slutresultatet. Det er muligt, at du udfører arbejdet selv og køber al udstyr ind, hvorefter du alligevel sender den på værksted med samme problem.

Hvordan foretager man selv reparation af ridser i bil?

Du kan godt fikse overfladiske ridser selv, og hvis du har styr på dit kram, så er der bestemt også penge at spare. Du skal gøre som følger:

  1. Start med at vaske bilen, så du fjerner al snavs fra ridser. Du kan eventuelt her markere ridserne med små stykker af tape, så du kan finde alle ridserne igen.
  2. Poler nu ridsen med en tør og ren klud. Større ridser kræver mere grundig gennemgang.
  3. Laker nu med den helt rigtige lak. Det er meget vigtigt, at det er præcis den lak, som bilen allerede benytter, da der ellers kan komme nuanceforskelle.
  4. Når lakken er tør dagen efter, bør du polere igen for at få en helt blank overflade.

Dette er i grove træk den proces, du skal igennem, hvis du selv vil foretage reparation af ridser i bil. Som tidligere nævnt er der helt OK, hvis du føler dig mere tryg ved at benytte professionelle til arbejdet. Indhent flere tilbud på din reparation, så du kan spare så mange penge som muligt. Der kan nemlig godt være stor forskel i pris på reparation af ridser i bil.