Leasing

Sådan gør du din bil forårsklar

forårsklar bil
Written by soeren

Vinteren kan være hård kost for din bil, og det kan derfor godt betale sig, at bruge lidt tid på at vaske vinteren væk og gøre bilen forårsklar. CHT Biler i Vejle, giver her deres råd til hvordan du selv kan gøre bilen forårsklar.

  1. Vaske vinteren væk

I vintersæsonen er der masser af salt på vejene, og jo mere din bil kører- jo mere salt vil den få samlet i alle bilens kroge. Vejsalt sætter dog sit præg på biler, og det er derfor vigtigt, at få det vasket grundigt væk når foråret melder sin ankomst.

Skal din bil have den store tur (og ja, den bør den efter en lang saltet vinter), opnår du det bedste resultat ved at håndvaske din bil med børste, spand og slange. Ved at give bilen en håndvask sikrer du nemlig at børsten kommer ind i de kritiske hjørner, hvor vaskehallens maskiner ikke når ind.

  1. Tjek for lakskader

Når du har vasket din bil, bør du tjekke den for stenslag, lakskader og påbegyndt rust. Disse tre ting kan nemlig udvikle og udvide sig, og bør derfor behandles inden skaden bliver værre. Nogle småting vil du måske selv kunne reparere, men ved større skader rådes du til at få en ekspert indover. CHT Biler er Vejles største brugtvognsforhandler, og har eget værksted med 12 lifte – her vil du kunne få hjælp til at reparere større skader på din bil, så du sikrer dig, at det er gjort ordenligt.

  1. Tjek bilens væsker

Du bør jævnligt tjekke op på din bils væsker, men de fleste af os glemmer at gøre det jævnligt nok. Forårsrengøringen er dog en rigtig god anledning til at tjekke kølervæske, sprinklervæske og olie. Løber din bil eksempelvis tør for olie, kan det blive dyrt i reparationer.
Mens du tjekker kølervæsken, kan du også lige tjekke dine viskerblade: visker de ordenligt? Er de beskidte? Er der salt på dem? Hvis de stadig visker ordenligt, men bare er beskidte, kan du nemt selv vaske dem ved at tage en klud med sæbevand og trække hen over bladene indtil der ikke længere kommer en sort streg på kluden. 

  1. Skift til sommerdæk

Det anbefales at køre på sommerdæk, når temperaturen er over syv grader. Når du skifter til sommerdæk, er det vigtigt at du går dækkene grundigt igennem. Det er lovpligt at sommerdækkene skal have et dækmønster på minimum 1,6 mm, men det anbefales at købe nye sommerdæk når dækmønstreret er under 3 mm.

Ovenstående guide er udarbejdet i samarbejde med CHT-biler.dk.

About the author

soeren

Leave a Comment