Serviceeftersyn Pris

Er det tid til at få udført et serviceeftersyn på din bil? I så fald er det vigtigt, at du er opmærksom på, at priserne ikke er ens hos alle autoværksteder.

Derfor skal du tage dig tid til at vælge med omhu, så du er sikker på, at du ikke afleverer din bil på et værksted, der er for dyrt. Dette kan du sikre dig på flere måder, men det letteste er dog at indhente tilbud fra forskellige værksteder, som du kan sammenligne med hinanden.

Hvad koster serviceeftersyn på bil?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det koster at få udført et serviceeftersyn på din bil. Det skyldes, at det er noget, der varierer rigtig meget – både i forhold til bilmodel, valg af værksted samt størrelsen af serviceeftersynet.

Du kan dog forvente, at prisen sandsynligvis vil lyde på mellem 2.500 kroner og 4.500 kroner. Vær dog opmærksom på, at kører du i en dyr bil, koster det som regel også ekstra at få udført service på bilen.

Uanset hvilken bil du kører i, skal du dog være opmærksom på, at der er stor forskel på priserne. Derfor kan der være mange penge at spare, hvis blot du tager dig tid til at undersøge markedet, inden du vælger et værksted.

Hvordan foregår service af bilen?

Pointen med at sende din bil til service, er blot ganske almindelig vedligeholdelse. Det vil sige, at din bil bliver undersøgt, for at sikre, at den er driftssikker. Det sker ved, at dens forskellige dele og funktioner bliver gennemgået slavisk.

Hvis serviceeftersynet viser, at det er nødvendigt, vil defekte dele enten blive udskiftet eller repareret. Desuden vil der også blive påfyldt olie og øvige væsker, hvis der er behov for dette.

Hvis der fortsat er garanti på din bil, vil der være en række punkter angivet i din servicebog, der skal tjekkes ved jævnlige serviceeftersyn. Sker dette ikke, vil du ikke kun bevare garanti på din bil.

Er din garanti ikke længere gyldig, ændrer dette ikke på, at du fortsat bør få foretaget service med jævne mellemrum. Det er nemlig ikke blot med til at forlænge din bils levetid, men er også med til at højne trafiksikkerheden.

Forskellige former for service

Når du skal have udført et serviceeftersyn af din bil, vil du opleve, at der findes forskellige former for bilservice. Hos FDM har de inddelt serviceeftersyn i tre forskellige serviceeftersyn: olieservice, lille eftersyn og stort eftersyn.

  • Olieservice: Her er der tale om et helt basalt eftersyn, der inkluderer udskift af olie og oliefilter. Dertil er det også et eftersyn, der kan omfatte smøring af bilens døre, kontrol af køle- og bremsevæske samt hhv. kontrol og justering af dæktryk og lys.
  • Lille eftersyn: Dette eftersyn er lidt mere omfattende, end ovenstående. Foruden udskiftning af olie og oliefilter, vil det typisk også inkludere smøring af køretøjets døre og klapper, kontrol af lygter, vinduesviskere, lys, instrumenter samt væsker, justering af dæktryk samt kontrol af styretøj, slitage, undervogn og udstødningssystem.
  • Stort eftersyn: Her er der tale om det mest omfattende eftersyn, der inkluderer alt, hvad der er angivet herover. Foruden dette, vil bilens bremser også blive adskilt, renset og smurt, ligesom både gearolie, bagtøjsolier, brændstoffilter samt pollenfilter vil blive udskiftet. Nogle gange bliver bilens ventiler også justeret.

Er serviceeftersyn og bilsyn det samme?

Nej, et bilsyn og et serviceeftersyn er ikke det samme. Til trods for, at begge dele kan betragtes som en større gennemgang af din bil, er det faktisk ikke det samme. Det betyder også, at de to ting ikke kan erstatte hinanden, selvom der er mange, der tror det.

Et bilsyn er noget, du vil blive indkaldt til, og er lovpligtigt. Derfor er det ikke noget, du som bilejer vil kunne slippe udenom. Et serviceeftersyn kan du som sådan godt komme udenom, da det er frivilligt, men det er dog ikke ensbetydende med, at det er en god idé, at du undlader det.

Sørger du for at få lavet regelmæssige serviceeftersyn af din bil, er det nemlig muligt at optage eventuelle problemer i opløbet. Det er en klar fordel, da det sikrer, at de ikke når at udvikle sig til mere alvorlige skader, som kan ende med at koste dig dyrt at få repareret eller skiftet.

Derfor er det ikke blot med til at sikre, at din bil bliver mere sikker i trafikken. Det kan potentielt set også være med til at spare dig for mange penge, der skulle have været brugt på reparationer, hvis du havde undladt at få et professionelt autoværksted til at udføre et serviceeftersyn på din bil.

Hvor lang tid tager det at udføre et serviceeftersyn?

Når du får et tilbud fra et værksted, vil de som regel også fortælle dig, hvor lang tid de forventer, at det vil tage at udføre dit serviceeftersyn. Her er der selvfølgelig forskel på, om du har valgt et stort eller lille eftersyn. Som regel tager det dog ikke mere end en til tre timer.

Dog skal det nævnes, at hvis der findes fejl og mangler under eftersynet, som kræver, at dele bliver enten udskiftet eller repareret, kan det tage længere tid. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du sikrer, at værkstedet ikke blot udfører reparationen, før de har talt med dig om det.