Skift af bremsevæske

Du skal helst skifte bremsevæske hvert andet år eller for omkring cirka hver 30.000 kilometer. Selv om du godt selv kan skifte bremsevæske, kræver det enten specialudstyr eller at I er to om at skifte og udlufte bremserne, efter bremsevæsken er blevet skiftet. Sikrest er det at køre bilen på værksted og få mekanikeren til at skifte bremsevæske. Her kan du læse, hvordan du finder det billigste sted at skifte bremsevæske på din bil.

For hver gang du bremser med bilen, bliver bremsevæsken nedbrudt af den opvarmning, der sker af bremseklodser og bremseskive under opbremsningen. Det vil over tid nedbryde bremsevæsken. Samtidig opstår der nemt kondensvand i bremsevæsken som følge af temperatursvingninger – både ved nedbremsninger og i forhold til døgnets og årstidernes gang.

Begge dele fører til, at bilen begynder at bremse dårligere. For hverken den defekte bremsevæske eller kondensvandet kan klare det samme tryk, som ren og frisk bremsevæske kan.

Pris: Hvad koster skift af bremsevæske?

Så vil du være sikker på, at det er gjort ordentligt, skal du overlade skiftet af bremsevæske til et værksted. Her kan det dog være lidt af en jungle at finde ud af, hvilket værksted der er billigst med skift af bremsevæske.

Prisen afhænger både af bilens mærke og model, samt især af værkstedets timepris. Så oftest kan det betale sig at indhente tilbud fra flere værksteder.

Kan det betale sig at skifte bremsevæske selv?

Sådan skifter du bremsevæske

Selv du godt selv kan skifte bremsevæsken, er det som nævnt sikrest, at få det gjort hos en professionel mekaniker. For ved udskiftningen falder trykket i bremsesystemet – og det skal genskabes, så der er et ensartet tryk på bremserne efter udskiftningen.

Det kan godt lade sig gøre, hvis I er to om opgaven – eller hvis du har det fornødne måleudstyr. Men er du ikke opmærksom eller får du ikke luftet systemet godt nok i gennem efter påfyldning af ny bremsevæske, kan du komme ud for nogle ubehagelige og i værste fald fatale overraskelser, når du bremser.