Sporing af bil

Trænger din bil til en sporing? Kan du mærke, at den er begyndt at trække skævt eller slinge, er svaret sikkert ‘ja’. Heldigvis er der mange værksteder og automekanikere, der kan hjælpe med sporing af bil.

Hvad er hjulsporing?

Din bils sporing undersøges ved, at en mekaniker foretager en såkaldt 4-hjulsmåling. Det betyder, at kan den valgte mekaniker måle hjulenes position. Ud fra dette er det muligt at vurdere, hvorvidt de er justeret korrekt og kører symmetrisk. Er det ikke tilfældet, skal der selvfølgelig rettes op på det.

Når dine mekaniker har målt hjulenes retning og hældning, vil han eller hun dernæst sammenligne disse tal med data fra din bils mærke og den specifikke model. Derved er det muligt at se, om trykket på bilens hjul rent faktisk stemmer overens med fabriksindstillingerne.

Hvad sker der, hvis hjulene ikke er sporet ordentligt?

Hvis det viser sig, at dine hjul ikke er sporet ordentligt, vil mekanikeren give sin anbefaling til justering. Typisk vil det ikke være et problem at justere hjulene, så de igen harmonerer med fabriksindstillingerne og dennes tolerancegrænse.

Det eneste, der er krævet, for at sikre dette er, at mekanikeren foretager en fuldstændig udmåling. Dernæst skal bilen selvfølgelig tilpasses til den korrekte indstilling. Derfor er der ingen grund til at tro, at det tager lang tid at udføre det. Det betyder dog ikke, at sporing af bil gør det selv kan anbefales.

I få tilfælde kan det vise sig, at det ikke er muligt at udbedre bilens skævhed. Hvis det viser sig at være aktuelt, vil det ofte være en god løsning at få udskiftet nogle af bilens dele. Her er det vigtigt, at du laver en klar aftale med din mekaniker om, at det kun er sporing af dæk, der skal foretages.

Har I ikke en klar aftale om dette, kan du risikere, at den valgte mekaniker blot udskifte de dele, der er behov for at få udskiftet. Det er selvfølgelig med til at gøre sporing bil dyrere, hvorfor du skal have mulighed for at få priser fra andre værksteder og automekanikere, før du arbejdet udført.

Hvad koster sporing af bil?

Heldigvis er sporing af bil ikke noget, der er specielt dyrt at få udført. En sporing af bil pris lyder typisk mellem 800 kr. og 1.2000 kr. De mange sporing af bil priser varierer med afsæt i flere parametre, hvilket blandt andet inkluderer hvor i landet du bor. I de danske storbyer er priserne nemlig ofte en kende højere.

I og med, at det ikke er noget, der er specielt dyrt, er det en god idé, at du ikke tøver med at få det gjort, hvis du kan mærke, at der er behov for at få det gjort. Hvis din bil ikke er sporet korrekt, kan det faktisk være direkte farligt at gøre i den. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for, at den altid er sporet korrekt.

Få en bedre pris med flere tilbud

Vil du gerne sikre, at du får den bedst mulige pris på sporing af din bil? Det vil du sikkert gerne. For at være sikker på, at du ikke ender med et betale overpris, er det vigtigt, at du tager dig tid til at få flere tilbud på din opgave. Hvis du gør det, så har du nemlig en bunke tilbud, der kan give dig en god idé om prisniveauet.

Der er nemlig stor forskel på, hvad det koster at få sporet en bil. I og med, at der er det, så kan du også nemt ende med at betale overpris, hvis du ikke er forsigtig. På trods af, at det kan virke som det letteste, at du blot vælger det første tilbud, så er det altså ikke den bedste måde at gøre det på, hvis du vil have en god pris.

Heldigvis er der rigtig mange værksteder, der kan hjælpe dig med sporing af din bil. Det bør derfor ikke være svært at sikre, at du får mellem tre og fem tilbud, som du kan vælge mellem. Det gør sig gældende, uanset hvor i landet du befinder dig. Der er nemlig rigtig mange autoværksteder hele landet over.

Vigtigt at sammenligne modtagne tilbud

Hele pointen med, at du skal få flere tilbud på sporing af din bil er, at du skal sammenligne de tilbud, du modtager. Hvis du ikke tager dig tid til at gøre dette, er der ikke meget idé i, at du bruger tid på at indhente tilbud fra flere forskellige autoværksteder.

Desuden bør det også nævnes, at der er andre parametre, der spiller ind, end prisen. Derfor skal du ikke blot gå efter et billigt autoværksted. Du skal også sikre, at de er dygtige til deres arbejde, ligesom det bør være af prioritet at sikre, at de har tid til at tage imod din bil inden for kort tid.

Hvorfor er sporing af bilen nødvendigt?

Der bør ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at din bils styretøj er indstillet på korrekt vis. Hvis det ikke er det, er der en risiko for, at dine dæk bliver slidt for hurtigt. Ikke nok med det, så vil din bil faktisk også kørere dårligere. Hvis din bil kører dårligere, vil den også være mindre sikker i trafikken.

Det stopper dog slet ikke her. Er din bil ikke blevet sporet korrekt, så vil den desuden heller ikke være helt så miljøvenlig at køre i. Det er også med til at øge udgifterne, der er forbundet med at køre i den, da du er nødt til at udskifte hjul, men også fordi den vil bruge mere benzin, hvis den er sporet forkert.

Derfor er det også vigtigt, at du ikke tøver med at sende din bil til 4-hjulsmåling. Faktisk er det en god idé, at det er noget du regelmæssigt sørger for at gøre. Vil du gerne være på den sikre side, er det en god idé, at du sender den afsted til sporing en til to gange årligt. Gør du det, så er den altid sporet, som den skal.

Hvis du har fået din bil sporet korrekt, vil den være mere behagelig at køre i. Dertil vil det også bidrage til at nedsætte dit budget til brændstof. Der er derfor mange fordele at nyde godt af, hvis du hele tiden sørger for, at din bil er sporet korrekt.

Hvornår er sporing af min bil nødvendigt?

Der kan være flere årsager til, at din bil skal en tur til sporing. Det kan være i tilfælde af, at du er kommet til at køre hurtigt over et stort bump eller et hul i vejen. Har du gjort dette, er der en risiko for, at din bil derefter er begyndt at slingre. Det kan også være, at den er begyndt at trække til enten højre eller til venstre.

I et sådant tilfælde er der en sandsynlighed for, at din bil trænger til at få kontrolleret sin sporing. Hvis du kan mærke, at der er noget galt, er det vigtigt, at du sørger for at få din bil på værksted så hurtigt som muligt. Du skal derfor ikke vente flere dage eller uger med at komme afsted – du skal helst gøre det på den samme dag.

Gør du ikke det, kan du nemlig være til fare for trafiksikkerheden. Hvad dette betyder er, at du altså ikke kun kan være til fare for dig selv, men også andre, der færdes i trafikken. Desuden vil en forkert sporing også øge slitage på bilens dæk. Det medfører blot, at du skal udskifte dine dæk tidligere, end ellers nødvendigt.

Send din bil til 4-hjulsmåling

Der kan være flere årsager til, at det er nødvendigt at sende din bil til 4-hjulsmåling, som der også er givet udtryk for før. Det betyder dog blot, at det er nødvendigt at gøre, når styretøjet på en eller anden vis er blevet skadet. Der kan dog være flere forskellige årsager til, at hjulindstillingen ender med at rykke sig.

Hvis du er kommet til at køre lidt for hurtigt hen over et bump eller et hul i vejen, kan det sagtens ske. Der er dog også en chance for, at det kan være sket, når du er kørt op over en kantsten. Det vidner om, at det ikke altid er det samme, der forårsager, at det er tid til at få afleveret din bil til en 4-hjulsmåling.

Derfor vil det være en god idé, at du får kontrolleret din bils sporing, hvis:

  • Du lægger mærke til, at bilens dæk er blevet slidt ujævnt
  • Din bil slingrer, eller trækker til en af de to sider
  • Rattet står skævt, når du kører ligeud
  • Du oplever, at du har generelle problemer med styringen
  • Du har fået monteret nye dæk, og vil sikre, at de sidder, som de skal

Det betyder også, at der ikke er bestemt tidspunkter eller intervaller, hvor du skal tage din bil med til sporing. Det handler derimod om, at du skal mærke efter, om din bil er ordentlig at køre i. Hvis den ikke er det, så er det på tide, at du får sendt den afsted til et værksted, hvor de kan hjælpe dig med at spore den.