Stenslag pris

Hvis du har fået et stenslag, er det vigtigt, at du handler hurtigt. Der skal nemlig gøres noget ved det, inden det spreder sig. Det kan nemlig ende med at slå revner i hele din forrude, hvis du ikke er hurtig til at få gjort noget ved det.

De fleste tænker straks i økonomiske baner, når de får et stenslag. Det er også ganske forståeligt, da det kan være dyrt at udskifte en forrude. Heldigvis er det ikke altid, at det er nødvendigt at få udskiftet ruden efter et stenslag.

Sørger man for at handle hurtigt, er der en chance for, at man kan nå at reparere det. Det er dog ikke altid, at det er en mulighed, da det afhænger af størrelsen og omfanget af stenslaget. Ikke desto mindre er det dog værd at undersøge muligheden.

Uanset om du skal have repareret et stenslag eller udskiftet forruden, er prisen selvfølgelig interessant. Det er dog svært at give et konkret svar på, hvad det koster. Det skyldes, at det varierer meget fra værksted til værksted, hvad de tager sig betalt for det.

Hvad koster reparation af et stenslag?

Som angivet tidligere, er det ikke altid, at et stenslag fører til, at du skal have udskiftet forruden. Derfor behøver det som sådan heller ikke at blive en dyr fornøjelse. I mange tilfælde koster det faktisk ikke mere end 3-400 kroner at få repareret et stenslag.

Hvis det ender med, at du skal have udskiftet din forrude, er det dog en helt anden sag. I et sådant tilfælde skal du forvente at skulle betale adskillige tusinde kroner. Netop derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få repareret stenslaget hurtigt.

Er du ikke hurtig til at få det gjort, kan det ende med, at din rude slår revner. Hvis det først er sket, er det ikke muligt at få den repareret. Derfor vil du i et sådant tilfælde være nødt til at skifte hele ruden. Derfor rådes du altid til at få bestilt en tid, lige så snart uheldet er ude.

Hvordan bliver et stenslag repareret?

Hvis du har fået et stenslag i din forrude, er det ikke ensbetydende med, at du skal udskifte hele ruden. Får du repareret stenslaget med det samme, kan du mindske risikoen for, at skaden udvikler sig. Er du ikke hurtig, kan det ende med, at revnen løber, og dermed ødelægger hele ruden.

Hvis du har været ude for, at du har fået et stenslag, kan det være en god idé at sætte et såkaldt ‘rudeplaster’ på. Det er vigtigt, at du gør dette med det samme, da det gør, at der ikke kommer vand eller snavs ned i skaden.

Selve reparationen af et stenslag ved, at der hældes en speciallim i skaden. Efterfølgende bliver limen hærdet ved hjælp af UV-lys. I og med, at det er en forholdsvis simpel opgave, er det heller ikke dyrt at få udført. Som angivet tidligere, er prisen som regel mellem 300 og 400 kr.

Kan man selv reparere et stenslag?

Føler du, at det er en opgave, der er til at have med at gøre selv? I så fald er der faktisk mulighed for det. Der er nemlig mulighed for at købe forskellige sæt, som indeholder alt, hvad du skal bruge, for at udbedre skaden på din forrude.

Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en god idé. Hvis ikke arbejdet bliver udført korrekt, vil det nemlig være synligt efterfølgende. Er det ikke gjort korrekt, kan du risikere, at ruden bliver mat omkring det område, hvor du har brugt limen.

I og med, at det nemt kan gå galt, og det ikke er dyrt at få professionel assistance, betaler det sig sjældent at gøre det selv. Derfor bør du heller ikke tøve med at overlade det til et værksted, der kan garantere et flot resultat.

Dyrt at skifte rude

Bilens øvrige ruder er blot hærdet enkeltlagsglas, men forruden består af to lag glas, der er limet sammen med en film imellem. Det er det, der i daglig tale er kendt som en lamineret rude.

Alt efter bilens alder kan det være kompliceret at udskifte en forrude. Eksempelvis er der i mange nyere biler både varmetråde og antenne i forruden, som gør udskiftningen både dyrere og mere kompliceret.

Hertil kommer, at der også er flere moderne assistentsystemer såsom regnsensor, automatisk nødbremsesystem og vognbaneassistent, der sidder i forruden, som skal kalibreres, hvis ruden bliver udskiftet.

Alt afhængigt af din bil, kan du være uheldig, at det koster op mod 10.000 kroner at få skiftet forruden. Det understreger selvfølgelig vigtigheden af, at du handler hurtigt, hvis du får et stenslag i ruden. Kun på denne måde kan du forhindre, at der bliver behov for en komplet udskiftning.

Det er naturligvis ikke i alle tilfælde, at det koster 10.000 kroner at udskifte en forrude. I mange tilfælde er det billigere, men bestemt ikke lige så billigt, som blot at få repareret dit stenslag,