Brugt bil

Tendens: Der handles mange brugte biler på afbetaling

brugt bil
Written by soeren

Flere og flere danskere køber brugte biler på afbetaling. Det skyldes, at der generelt er lave renter forbundet med at betale af på en brugt bil. Se her, hvorfor du bør overveje at finansiere din kommende bil ved hjælp af delbetaling.

Der er mange muligheder for at få en brugt bil, selvom du ikke har den helt store opsparing. Du kan gå på kompromis og vælge en ældre model, som ikke koster så meget. Det vil som regel resultere i, at du skal betale for løbende reparationer, da du typisk kun får, hvad du betaler for.

Dog er der også en anden mulighed, der ikke nødvendigvis betyder, at du skal gå på kompromis. Du kan vælge at købe en brugt bil på afbetaling. Det har du mulighed for hos flere autohandlere, og du kan med fordel læse med herunder, hvor du får en introduktion til, hvorfor det i mange tilfælde godt kan betale sig.

Hvad indebærer en finansieringsaftale?

Det er forskelligt fra bilforhandler til bilforhandler, hvad en finansieringsaftale indebærer. Typisk vil der dog være tale om en afbetalingsordning, hvor du hver måned betaler et fast beløb, indtil din bil er betalt af.

Aftalen kan laves hos selve bilforhandleren, eller den kan laves gennem et finansieringsselskab, som har et samarbejde med bilforhandleren. Du vil typisk skulle betale et depositum, før du kan oprette en aftale, men til gengæld er det en billig finansieringsmodel.

Økonomi, løbetid og risiko

Du har indflydelse på betalingsperioden, da du i samarbejde med autoforhandleren vælger den periode, der virker mest realistisk i forhold til din økonomi. Når den månedlige ydelse er lagt fast, vil du i langt de fleste tilfælde have en god fornemmelse af, hvor mange penge du skal lægge til side hver måned.

Det er dog aldrig sikkert, at du ikke skal lægge mere til side. Der er altid en risiko forbundet med køb af en brugt bil, og du kan risikere, at den skal på værksted fra tid til anden, hvorfor det er vigtigt, at du også har lagt penge til side til det.

Vælg mellem fast og variabel rente

Hvis du vil have en økonomisk sikkerhed, hvor der ikke opstår nogle uventede overraskelser, vil det i mange tilfælde være en god idé at tage et lån til din bil, hvor renten er fastlåst. På den måde er du sikker på, at der ikke er nogle prisstigninger, fordi renten pludseligt forhøjes.

Det vil give dig en sikkerhed, der til gengæld kræver, at du betaler en smule mere end den variable rente. Fordelen ved den variable rente er, at den følger samfundets udvikling, hvorfor den til tider er billigere end den faste rente. Hvis du har luft i budgettet, kan leve med usikkerheden og er villig til at tage en chance, kan det derfor være en god idé.

Kan alle handle på afbetaling?

Alle kan i princippet, forudsat at man er fyldt 18 år og opfylder de øvrige krav, lave en aftale om finansiering af sin brugte bil. Det er dog en god idé at have undersøgt sin økonomi på forhånd. Lav et budget, hvor du danner dig et overblik over dit rådighedsbeløb, så du har gjort dit forarbejde ordentligt.

Førnævnte kan du bruge til at afklare, hvor stort et beløb du har mulighed for at låne og dermed også tilbagebetale. Herudover er det vigtigt, at du ikke står registreret i RKI, da det vil gøre det væsentligt mere vanskeligt for dig, når du skal oprette en aftale om afbetaling på din bil.

Er du i tvivl om, hvorvidt afbetaling er en god løsning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har mulighed for at oprette en aftale, kan du tale med din lokale bilforhandler, da de vil kunne hjælpe dig med at afklare dette. Du kan også tage en snak med din bank.

I mange tilfælde er det en god løsning at oprette en aftale om afbetaling, da du kan få en bedre, mere økonomisk og mere sikker bil. Du slipper altså for at købe en bil, som skal repareres hele tiden, hvilket koster dig dyrt. Mere hensigtsmæssigt vil det dog være, hvis man kan spare op og dermed slippe for at gældsætte sig.

About the author

soeren

Leave a Comment