Bilforsikring

Værd at vide om forsikring af bil og campingvogn

bil og campingvogn
Written by soeren

En lidt speciel sommer nærmer sig hastigt. Mange af landets knap 6 millioner indbyggere skal bruge sommeren i enten Danmark eller Tyskland. I den forbindelse vælger mange at lufte både bil og campingvogn i naturen. Disse køretøjer skal naturligvis forsikres, så du kan få dækket skader, hvis uheldet skulle være ude.

Du vil her kunne læse lidt om, hvilke forsikringsregler der gælder, når man kører med campingvogn eller lignende påhæng.

Er det lovpligtigt at tegne en campingvognsforsikring?

Lad os starte med at svare på det mest stillede spørgsmål overhovedet.

Og svaret er; nej, det er ikke lovpligtigt.

Din campingvogn – og de skader, den måtte forårsage – er nemlig dækket af din ansvarsforsikring. I de fleste tilfælde vil du derfor kunne nøjes med at indregistrere din campingvogn samt indregistrere og forsikre din bil. Der kan dog være andre regler, hvis der er tale om en stationær campingvogn.

Der er ingen regler uden undtagelser, hvorfor nogen kan være nødsaget til at tegne en campingvognsforsikring på trods af, at det som udgangspunkt ikke er lovpligtigt. Du kan f.eks. blive bedt om at tegne en særskilt forsikring til din campingvogn, såfremt du har lånt penge til campingvognen.

Derfor vælger mange alligevel at forsikre campingvognen

Som dansker kan du tegne rigtig mange forskellige forsikringer. Nogle af disse er lovpligtige, mens andre ikke er. En indboforsikring og en campingvognsforsikring hører til blandt de valgfrie forsikringer. Du kan ikke blive straffet for ikke at tegne disse, men der kan være mange gode grunde til at tegne dem alligevel.

Det er nemt, men også risikabelt, at spare penge på forsikringsposten. Skulle der ske noget med din campingvogn, som ikke dækkes gennem din bilforsikring, så er der kun dig til at betale regningen.

Der er som udgangspunkt følgende fordele ved at tegne en decideret campingvognsforsikring:

  • Den dækker skader på både campingvogn og teltvogn
  • Den dækker tyveri
  • Den giver ret til advokathjælp (kan f.eks. være belejligt ved salg af vognen)
  • Den dækker dine ting i vognen (indbo) (kræver dog typisk en tilvalgsforsikring)
  • Den giver ret til ekstra service

Den egentlige dækning kan selvfølgelig variere fra forsikring til forsikring. I første omgang bør du derfor undersøge, hvad din egen bilforsikring dækker.

Dette dækker forsikringen som hovedregel ikke

Mange skader og diverse dækkes med en campingvognsforsikring, men der er også nogle få ting, der ikke dækkes. Du kan f.eks. ikke forsikre dig mod ting som slitage og fabrikationsfejl. Endvidere kan der være en øvre grænse for, hvor meget af dit indbo der dækkes ved tyveri, brand m.v. Som regel lyder beløbet på op til 20.000-50.000 kr.  

About the author

soeren

Leave a Comment